Tutsaklara ‘kıyafet’ işkencesi

Elazığ E Tipi Cezaevi’nden geçtiğimiz günlerde Elazığ T Tipi Cezaevi’ne sevk edilen tutsaklar, işkence gördüklerini ve kıyafetlerinin kendilerine verilmediğini belirtti.

Elazığ E Tipi Cezaevi’nden Elazığ T Tipi Cezaevi’ne sevk edilen Mehmet Kaya ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde sevk sırasında kendilerine işkence edildiğini, kıyafetlerinin verilmediğini söyledi.

Mezopotamya Ajansı’na bilgi veren Mehmet Kaya’nın babası Mehmet Sıddık Kaya, oğlunun 2 ay görüş cezası aldığını ve görüş yasağı olduğunu söyledi. Kaya oğlunun kendisine, “Koğuşta bize işkence yaptılar elbiselerimizi de bize vermediler. Ondan sonra hepimize işkence edip T Tipine attılar” dediğini aktardı.

Yaşananlara karşı tepkisini dile getiren baba Kaya, “Böyle adalet olmaz. Cezaevine gittiğin zaman kapıda ‘adalet’ yazıyor ama Türkiye’de adaletin olmadığını görüyoruz. ‘Tek tip elbiseyi’ kabul etmiyoruz çocuklarımız da kabul etmiyor. Kimse bize bu dayatmayı kabul ettiremez” diyerek yaşananların tek tip kıyafet dayatması ile bağlantılı olduğunu söyledi.