Tutsaklara ‘askeri nizam’ dayatması

Tarsus T Tipi 2 Nolu Cezaevi’nde tutsaklara ayakta sayım dayatması yapıldığı ve koğuşlarına gazete verilmediği öğrenildi.

Tutsaklara yönelik baskı ve işkencelerin yoğun olduğu Tarsus Cezaevi’nde ‘askeri nizam’ dayatmasında bulunulduğu bildirildi.

Geçtiğimiz günlerde ailesiyle telefon görüşmesi yapan ve 3 yıldan bu yana tutuklu bulunan Cengiz Temel, Tarsus T Tipi Cezaevi’ndeki keyfi uygulamaları aktardı. Temel’in aktardığına göre siyasi tutuklulara askeri düzende ayakta sayım dayatması yapılıyor ve kabul etmeyenler süngerli oda ile tehdit ediliyor.

İhlallerin bununla sınırlı olmadığını belirten Temel, yapılan aramalarda koğuşta kullandıkları eşyalara el konulduğunu, kitapların toplandığını söyledi. Kendilerine marşlar dinletilerek provoke edildiklerini aktaran Temel, diğer koğuşlarda bulunan arkadaşlarından hiçbir şekilde haber alamadıklarını kaydetti. Cezaevi idaresince keyfi olarak Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin koğuşlara verilmediğini dile getiren Temel, bütün bu ihlaller ve getirilmek istenen tek tip kıyafet dayatmasına karşı 15 Şubat’a kadar görüşe çıkmayacaklarını belirtti.