Tutsaklar: Kutsal özgürlük yürüyüşümüze ses verin

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğü talebiyle Şakran cezaevindeki tutsaklar, "Tüm ailelere ve onurlu halkımıza bu kutsal özgürlük yürüyüşümüze ses vermesini istiyoruz" dedi.

İzmir’in Aliağa ilçesinde bulunan Şakran 2 Nolu T Tipi Cezaevi’nin A-3 koğuşunda kalan açlık grevindeki siyasi tutsaklar Mehmet Yavuz, Necdet Kaya, Cengiz Doğan ve Abdulbari Yıldırım, eylemlerine ilişkin aileleri aracılığıyla mesaj gönderdi.

Tutsakların mesajında, “Biz Önder Apo’nun öğrencileri ve fedaileri olarak mutluyuz, huzurluyuz ve moralliyiz. Çünkü özgürlüğe adım adım yaklaşıyoruz. Bizleri bu kutsal özgürlük yürüyüşünden hiç kimse alıkoyamaz. İçerisinden bulunduğumuz kutsal direnişin sonuçlanması Önderliğimizin gür, heybetli sesi ve okşayıcı sözleriyle mümkündür. Bu sesi duymadıkça özgürlük yürüyüşümüzü tereddütsüz sürdüreceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. 26 Aralık 2018 tarihinde açlık grevine başlayan Mehmet Durak, Nihat Ekmez, Ramazan Atabey, Yakup Güneş ve Tanju Yıldırım kilo kayıpları dışında moral ve coşkularıyla yüksektir. Tüm ailelere ve onurlu halkımıza bu kutsal özgürlük yürüyüşümüze ses vermesini istiyoruz” denildi.