Tutsaklar Öcalan için harekete geçiyor!

PKK ve PAJK'lı tutsaklar adına açıklama yapan Deniz Kaya, Kürt Halk Önderi Öcalan için tüm cezaevlerinde eş zamanlı açlık grevine başlayacaklarını duyurdu.

Türkiye ve Kürdistan'daki cezaevlerinde bulunan PKK'li ve PAJK'lı tutsaklar adına açıklama yapan Deniz Kaya, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde devam eden ağırlaştırılmış tecride dikkat çekerek, 3 günlük açlık grevi eylemine başlayacaklarını duyurdu. Kaya, eylemin tüm cezaevlerinde 21 Ekim Cumartesi günü eş zamanlı başlayacağı bilgisini verdi.

'DERHAL GÖRÜŞME SAĞLANMALI'

Tutsakların açıklaması şöyle:

"Bizler çok iyi biliyoruz ki, AKP-Saray darbesi 2015 Nisan ayında startını aldı. Dolmabahçe mutabakatını ve 'Çözüm Süreci'ni yok sayarak, Önderliğimiz üzerinde tecridi katılaştırarak başlatılan bu süreç, 7 Haziran seçiminde yeni bir aşamaya vardı. Önderliğimize yönelik tecritle başlayan bu darbe süreci, 7 Haziran seçim sonuçlarını kabul etmeme ve ülkeyi erken genel seçime götürmeyle devam etti. Akabinde 24 Temmuz 2015 günü Medya Savunma Alanları bombalanarak, yeniden savaş süreci başlatıldı. 'Çökertme Planı' adını verdikleri imha konseptine karşılık, Kürt halkı ve gerillası öz yönetim direnişiyle buna cevap verdi.

Medya ile son günlerde servis edilen haberlerle ne amaçlanmaktadır? Bu haberler kim tarafından servis edilmektedir? Çıkan haberlere dair Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının yapmış olduğu açıklama ise gerçekliklerden oldukça uzaktır. Bu konuda hükümet de doyurucu bir açıklama yapamadığı gibi, yapacakları herhangi bir açıklamanın da ne kadar gerçek ile bağdaşacağını bilmemekteyiz. Önderliğimizin ailesi, avukatları ya da bir siyasi heyetle görüştürülmesinin olanağı derhal yaratılmalıdır.

'EYLEMİMİZİ BİR ÜST AŞAMAYA ÇIKARTIRIZ!'

Bu durum kaygı ve çekincelerimizi daha da arttırmaktadır. Önderliğimizin güvenlik ve sağlık durumu belirsizdir. Tüm maddi ve manevi değerlerimizin bileşkesi olan Önderliğimiz bizler için yaşam ve ölüm gerekçesidir. Cezaevinde bulunan PKK ve PAJK'lı tutsaklar olarak, açık ve net olarak belirtiyoruz: Önderliğimize ölümüne bağlıyız! Önderliğimizin sağlık, özgürlük ve güvenlik koşulları bir an önce sağlanmalıdır. Sağlanmaması durumunda eylemimizi, eylemselliğimizi bir üst aşamaya çıkartacağımızı kamuoyuna deklere ediyoruz. Tüm cezaevlerindeki yoldaşlarımızın yüksek bir duyarlılık ve disiplinle sürece katılacaklarına sonsuz inanıyoruz. Bu süreçte örgütlü ve disiplinli hareket etmenin, direnişi başarıya götüreceğini belirtmek istiyoruz.

HALKA VE KAMUOYUNA ÇAĞRI

Bu temelde tüm ailelerimizi, yurtsever tüm insanlarımızı; aydın, demokratik kamuoyunu Önderliğimiz üzerinde gerçekleşen ağırlaştırılmış tecride karşı bizlerin de dahil olduğu direniş sürecini sahiplenmeye, seferberlik ruhuyla serhildanları geliştirmeye, topyekün ayağa kalkmaya çağırıyoruz.”