Tutsak Karabak’ın tahliyesi yine engellendi

Tekirdağ'daki tutsak Kadir Karabak’ın tahliyesi, “iyi halli” olmadığı iddiasıyla ikinci kez 3 ay daha ertelendi.

Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde bulunan Kadir Karabak’ın tahliyesi Özgür Gelecek gazetesi Yazı İşleri Müdürüne yazdığı mektup ile 6 ve 9 yaşındaki çocuklarının attıkları sloganlar nedeniyle “iyi halli” olmadığı iddiasıyla ikinci kez 3 ay ertelendi. Konuya ilişkin Karabak’ın eşi Eylül Karabak, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Musa Piroğlu ve Partizan Temsilcisi Metin Özken, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı gerçekleştirerek, Karabak’ın tahliye edilmesini istedi.

 Karabak’ın eşi Eylül Karabak, eşinin son olarak Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde kaldığı süreçte tahliyesinin hukuk dışı gerekçelerle ertelendiğini kaydetti.

 Partizan Temsilcisi Metin Özken ise cezaevlerinde oluşturulan İdare ve Gözlem Kurullarının siyasi tutsaklara teslimiyeti dayattığını belirtti.

HDP’li Musa Piroğlu ise AKP-MHP iktidarının ülkede bir hukuksuzluk alanı yarattığını vurgulayarak, bu hukuksuzluğun en fazla cezaevlerinde görüldüğünü belirtti. Son dönemlerde cezaevlerinde giderek artan açlık grevlerinin de bu hukuksuzluktan kaynaklandığına dikkat çeken Piroğlu, “Çünkü tutukluların kendi konumlarını koruyacak başka bir araçları elinde kalmadı” ifadelerini kullandı.