Tutsak Fadıl Şenyaşar için mektup ve kitap çağrısı

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın yakınları tarafından kardeşleri ve babası katledilen, ardından tutuklanan Fadıl Şenyaşar, tek kişilik hücrede tutuluyor. Av. Sevda Çelik Özbingöl, Şenyaşar'a mektup ve kitap gönderme çağrısı yaptı.

Suruç'ta AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları tarafından düzenlenen saldırıda 2 kardeşini ve babasını kaybeden ve ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede gözaltına alınıp tutuklanan Fadıl Şenyaşar’ın avukatı Sevda Çelik Özbingöl, müvekkilinin fiziksel ve psikolojik olarak kötü durumda olduğunu söyledi. 

'KAMUOYUNUN GÜCÜNE GÜVENİYOR'

Fadıl Şenyaşar’ın fiziksel ve psikolojik sağlığı yerinde değilken cezaevine konulduğunu hatırlatan Özbingöl, tutuklanmasının hemen ardından Elazığ’a gönderilerek ailesinden ve avukatlarından uzak tutulmaya çalışıldığını belirtti. Ailesinin Urfa’dan uzak bir bölgede olduğu için görüşe gitme konusunda zorlandığını paylaşan Özbingöl, şöyle devam etti: “Cezaevine girerken vücudunda bulunan yaralar büyük ölçüde iyileşmişti. Ancak olayın üzerinde bıraktığı kötü etki halen devam ediyordu. Yaşanan olayın büyüklüğü yüzünden, ifadesinden ve ses tonundan hissediliyor. Gizlenemeyecek büyülükte bir acıyı kendi içerisinde barındırıyor. Adaletin eninde sonunda tecelli edeceğini söyledi. Kendilerini sahiplenen kamuoyunun gücüyle beraber suçluların cezalarını çekeceklerini aktardı. Dosyanın adli değil siyasi yönünün de farkında. Tutuklanmasını da buna bağlıyor. Yargılama sürecinin uzun süreceğini biliyor. Kendisini de buna hazırlamış durumda.”

'MORALİ İÇİN KİTAP VE MEKTUP GÖNDERİLMELİ'

Özbingöl, kendisiyle cezaevinde vaktini nasıl geçirdiğine dair de konuştuklarını belirterek, Şenyaşar’ın, televizyonunun olmadığını ve tek kişilik hücrede tutulduğunu söylediğini aktardı. Özbingöl, şöyle dedi: “Bu kadar şeyin üzerine bir de yalnızlaştırılmaya çalışılması ayrı bir mağduriyet yaratıyor. Herkesin ona bir mektupla ve bir kitapla dokunması gerektiğini düşünüyorum. Kitap okuduğunu söyledi. Ben kendisine kitap gönderdim ama herkes ona bir kitap göndererek biz seninle beraberiz, demelidir. Bu onun moral ve motivasyonunu çokça arttıracaktır. Gönderilen kitaplarla beraber toplumsal desteği hücresinde hissedeceğine inanıyorum."

ADRES

Özbingöl, Şenyaşar'a mektup ve kitapla ulaşmak isteyenler için, adresi de şöyle paylaştı: 2 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu  E-66 koğuşu / Elazığ.