Tutsak Dikmen: Ancak tecrit kalkarsa eylemimiz biter

Alanya'da 20 arkadaşıyla birlikte açlık grevini sürdüren tutsak Mehmet Sait Dikmen, "Slogan attığımız için 2 ay disiplin cezası verdiler. Talebimizde haklıyız. Tecrit kaldırılmalı" dedi.

İmralı tecridine karşı Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven’in başlatıp, yaklaşık 7 bin tutsağın dâhil olduğu süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemleri sürüyor. Mehmet Sait Dikmen de Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi’nde 20 arkadaşıyla birlikte açlık grevini sürdürüyor. Dikmen, gençlik çalışmalarından dolayı 2012’de gözaltına alınarak tutuklandı. 11 yıl 3 ay hapis cezası verilen Dikmen, sırasıyla Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi, İskenderun Cezaevi ve Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edildi. Dikmen, 1 Mart’tan bu yana açlık grevinde.

ANNE DİKMEN: SESSİZLİK ÖLÜM GETİRİR

Anne Makbule Dikmen, 8 Nisan’da oğlunun görüşüne gitti. Anne Dikmen, şunları söyledi: "Sadece Mehmet Sait değil, tüm arkadaşları erimişler, hiçbir şey kalmamış. 11 kilo vermişti, en son gittim yanına, gördüm. O kadar zayıflamış, o kadar bitik halde gördüm ki yani hiç görmemeyi tercih ederdim. Mehmet Sait 1 Mart’tan önce de bir 10 gün açlık grevinde kalmıştı. Onların talepleri belli, bizim taleplerimiz belli. Biz elimizden geldiği kadar eylemlerini görünür kılmaya çalışıyoruz ama yeterli değil. Sessizlik ölüm getirir. Daha fazla alana duyurulmalı, daha fazla yere hitap etmeli. Ama bu şekilde sessiz kalarak değil, birlik olarak daha güçlü bir ses bütünlüğü ile ancak destek sağlanabilir. Ben anneleri olarak sadece desteklemekle mükellefim. İnşallah kazanacaklar ve başarılı olacaklar."

‘TECRİT MUTLAKA KIRILACAK'

Oğlunun mesaja ilişkin de Anne Dikmen, şunları aktardı: "Oğlum bize, ‘Saçlarım da her geçen gün daha fazla dökülüyor. Şimdiye kadar 11 kilo verdim. Cezaevinde eylem yapıp slogan attık diye 2 ay disiplin cezası verildi. Talebimizde haklı olduğumuzu düşünüyoruz. Tecrit kalkarsa eylemimiz de biter. Bizler taleplerimizin yerine getirilmesini istiyoruz. Morallerimiz yerinde. Talebimizde haklıyız. Pek bir şey de istemiyoruz. Sadece tecridin kaldırılmasını istiyoruz. Bizler içeriden, sizler dışarıdan mücadeleyi büyüteceğiz. İlla ki kırılacak bu tecrit’ dedi."