Türkiye'den gelen 5 bin ilticacının başvurusu reddedildi!

Merkel hükümetinin Türkiye'deki insan hakları ihlalleri ve anti-demokratik uygulamaları eleştirmesine rağmen bu ülkeden gelen sığınmacıların başvurusu genellikle kabul edilmiyor.

2017 yılında 5040 Türkiye vatandaşının iltica talebenin gerekçesiz şekilde red edildiği öğrenildi.

Almanya'da günlük yayınlanan "Tagesspiegel" gazetesinin Çarşamba günkü sayısında yer alan habere göre 2017 yılında şimdiye kadar Federal Göç ve Mülteciler Dairesi'ne 8547 Türkiye vatandaşı sığınma başvurusunda bulundu.

Ancak bu başvurulardan 5040 tanesi gerekçesiz şekilde red edildi. Mülteciler Dairesi yetkilileri başvuruların neden red edildiğine ilişkin bilgi vermezken "Başvurular teker teker inceleniyor" demekle yetindiler.

ERDOĞAN'IN YAPTIKLARI İLTİCAYI HAKLI ÇIKARMIYOR!

Mülteci kuruluşları ise Alman hükümetinin bu tavrını eleştiriyorlar. Pro-Asyl örgütünün yöneticisi Günter Burkhardt "Türkiye'deki aktüel gelişmeler sığınma başvurusunda dikkate alınmıyor" şeklinde konuştu.

Gazeteye konuşan Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir ise "Türkiye'den gelen ilticacı sayısının bu kadar artması bu ülkedeki baskıları gösteriyor" dedi. Başvurularda iltica yasalarına göre hareket edilmesi gerektiğini isteyen Özdemir, Federal Göç ve Mülteciler Dairesi'ne de "Bütün başvuruları teker teker ciddi şekilde incele" çağrısını yaptı.

2016 yılında Türkiye'den gelen siyasi mültecilerin yüzde yüzde 8,2'isi kabul edilmişti. Bu rakam 2015 yılında yüzde 14,7'iydi. Ancak geçtiğimiz yıllara göre Türkiye'den gelip sığınma başvurusu yapanların sayısındaki artışa ve Erdoğan rejimiyle yaşanan krizlere rağmen Almanya'nın başvuruların çoğunu kabul etmediği görülüyor.