Türk ordusu Birlik köyü sakinlerini yakmakla tehdit etti

Türk ordusu, günlerdir operasyon yürüttüğü ve ırkçı saldırılarda bulunduğu Birlik köyünü yakmakla tehdit etti.

Amed’in Lice ve Hani ilçelerinin kırsalında bulunan 65 mahalle ve mezrada, bir haftadır sokağa çıkma yasağı var. 4 Ekim’de ilan edilen yasakla birlikte askeri operasyon da başlatıldı.

Operasyonun yoğunlaştığı Birlik (Çemê Elika) Mahallesi, kuşatma altında bulunuyor. Köye uygulanan abluka, kaldırılmazken, ırkçı saldırılar ve tehditler devam ediyor. Çok sayıda kişi gözaltına alınırken, halkın temel ihtiyaçları gasp edilerek açlığa mahkum ediliyorlar.

Mezopotamya Ajansı’na göre Erdoğan rejimine bağlı askerler mahallelerdeki evlerin önünde nöbet tutarken, kimsenin dışarıya çıkmasına izin vermiyor.

Mahallenin üst kısımlarının ise askerler tarafından sürekli bombalandığı bilgisi verilirken, iki gün önce mahallenin kırsal kesiminde yakılan ormanlık alandaki yangın da sürüyor.

KÖYE ELEKTRİK VE SU VERİLMİYOR

Köye elektrik ve su da verilmiyor, köy sakinleri temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Ahırlardan çıkarılmayan hayvanların da yemleri tükenmiş bulunuyor. Köylüler, hayvanlarının ölmesinden endişe ediyor.

ÇÖKELEK VE TERAĞINA EL KOYDULAR

Köylülere ait sebze bahçelerini tahrip eden ırkçı rejim, köylülerin çökelek gibi kışlık ihtiyaçlarına da el koydu. Alınan bilgilere göre uzun süre muhafaza edilmesi için toprak altında tutulan 100 kovaya yakın çökelek ve tereyağı, korucu ve askerler tarafından çıkarılarak götürüldü. Ayrıca evleri basan askerler ve korucuların, şeker ve yağ gibi temel ihtiyaçları da tükenme noktasına getirdiler.

ÖLÜM TEHDİDİ VE GÖZALTILAR

Sürekli ölüm tehditlerine maruz kalan köy sakinleri, askerlerin tehditlerini şöyle aktardı: "Sizi öldüreceğiz. Sizleri bir evin içine koyup, evi ateşe vereceğiz"

Mahalle içerisindeki zırhlı araçlar hem tehdit unsuru olarak kalmaya devam ederken, iki gün önce gözaltına alınan Mehmet Ali Oyunlu (82) ve Mehmet Oyunlu (45) adlı isimli köylülerden haber alınamıyor.