THKP-C/MLSPB: Efrîn zaferi Ortadoğu halklarının meşalesi olacak!

THKP-C/MLSPB, "Efrîn direnişini sahiplenmeye, devrimci mücadeleyi dalga dalga yaymak için haklarımızı savaşa ve zafere çağırıyoruz" dedi.

THKP-C/MLSPB, "Efrîn halkının zaferi Ortadoğu halklarının meşalesi olacaktır" başlıklı bugünkü yazılı açıklamasında, şunları kaydetti:

 

"Faşist Türk devletinin başkanı Tayyip Erdoğan, tehdit olarak gördüğü Kürt ulusunu, kendi kaderini belirleme hakkını da engelleyerek, bölgesel planda kaybettiği rolü ve inisiyatifi tekrar elde edebileceği gafletine kapılmış, El-Nusra ve DAİŞ çetelerinin sevk ve idaresini üstlenerek Rojava halkının kazanımlarına saldırmıştı. Şimdi de yüksek teknolojiyle donatılmış silahlarıyla, insanlık dışı saldırı politikalarını, ÖSO çeteleri ve ordu güçleriyle, tankları, topları ve uçaklarıyla Efrîn halkını havadan ve karadan bombalıyor."

'SOKAĞA, DİRENİŞ MEVZİLERİNE...'

Açıklamada, halklara karşı savaş açanların kaybedeceği vurgulanırken, şunlar ifade edildi:

"Özgürlük ve demokrasi talepleri halkların ortak talebidir; bu kavga da Kürt halkı ile Türkiye halkı yan yanadır. Türkiye halkının özgürlük ve sosyalizm mücadelesiyle Kürt ulusunun özgürlük ve sosyalizm mücadelesi her zamandan daha çok iç içedir. Bundan dolayı, ortak düşman emperyalizm ve sömürgeci oligarşinin figüranı AKP hükûmetidir; halkların birliği için safları sıklaştıralım, Türk, Kürt, Arap, her ulustan ve inançtan, mücadeleleriyle alanları hiç boş bırakmayan gençleri ve kadınları, tüm ezilen halkları dünyanın dört bir yanındaki devrimci demokratik güçleri, faşist Türk devletinin işgal saldırılarına karşı sokaklara, direniş mevzilerinde saf tutmaya ve Efrîn direnişini sahiplenmeye, devrimci mücadeleyi dalga dalga yaymak için haklarımızı savaşa ve zafere çağırıyoruz."