Temizkan: Annemin derdi gözyaşlarının dinmesidir

2 aydır süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan Leyla Güven'in durumuna ilişkin konuşan kızı Sabiha Temizkan, "Annemin derdi artık gözyaşlarının dinmesidir. Kızı olarak çok endişeliyim" dedi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için 60 gündür açlık grevinde. Güven'in sağlık durumu ve dışarıdaki destek eylemlerinin cezaevine nasıl yansıdığına ilişkin ANF'ye konuşan kızı Sabiha Temizkan, annesiyle en son 31 Aralık'ta görüştüğünü söyledi. Annesi ile kapalı görüş yaptığını belirten Temizkan, arada demir parmaklıkların olduğu iki camın arkasından birbirlerini görebildiklerini kaydetti.

Annesinin fiziki olarak iyi göründüğünü ve şu ana kadar da kendi başına yaşamını sürdürebilecek durumda olduğunu ifade eden Temizkan, şunları aktardı: "Ancak sağlığı kritik aşamayı geçti. Düşük tansiyon, halsizlik, baş ağrısı, baş dönmesi, ışığa, kokuya, sese karşı hassasiyet, mide şikayetleri başgöstermiş durumda. Tuzlu ve şekerli sıvı ile vitamin alıyor. B1 vitamini de veriliyor. Şu anda ciddi hayati risk oluşturan bir durumu olmasa da sağlığı ile ilgili her an kötü bir haber almaktan endişe ediyoruz. Çünkü artık açlık grevinin 60'ıncı gününde ve kritik aşamadadır."

'HERKES ELİNDEN GELENİ YAPMALI'

Güven'in eylemine dair dışarıda verilen desteklerin ve açıklamaların içerideki yansımalarına ilişkin de konuşan Temizkan, "Annemin talebi etrafında bir kenetlenme oldu ve açlık grevleri diğer cezaevlerine de yayılmış durumda. Dışarıda da destek eylemleri ve bir duyarlılık var. Ancak daha güçlü bir sese ihtiyaç var. Kritik aşamaya gelen açlık grevleri kötü sonuçlara yol açmadan herkes elinden geleni yapmalı. Annem, talebinin toplumsal barışın önünü açacağını belirtiyor. Tek derdi artık gözyaşlarının dinmesi. Kızı olarak çok endişeliyim. Lütfen Leyla Güven ve arkadaşlarının sesine ses katalım" diye konuştu.