Temelli: Suç makinesi kayyumları kovacağız!

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, AKP-MHP'nin yerel seçimlerde kaybedeceğini bildiği için saldırdığına dikkat çekerek, kayyumların suç makinesi olduğunu söyledi. Temelli, halka seslenerek, sokak sokak mücadeleye çağırdı.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin Amed Silvan İlçe Örgütünü ziyaret etti.

Temelli, "Bu topraklar kararlı direnişin toprakları, faşizme zulme karşı direnenlerin toprakları, kararlı bir şekilde bu zulme direnenlerin toprakları" vurgusuyla başladığı konuşmasında, "Bağımsız ve tarafsız bir yargı olsaydı Gülser Yıldırım bugün bizimleydi" mesajını verdi.

'KORKUDAN SALDIRIYORLAR'

AKP-MHP iktidarına seslenerek, "Bu ülkeye zulüm getirenler bilsinler ki kayyumları ile beraber onları da süpürüp atacağız" diyen Temelli, "İşte bunun korkusunun yaşıyorlar. Tedirginlikleri, saldırganlıkları bu yüzden" diye ekledi.

"Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere tüm bakanları sabah akşam HDP ile kalkıyor yatıyor" diyen Temelli, şunları da kaydetti:

'KAYYUMLARI SUÇ MAKİNESİ!'

"Kayyumları suç makinesi; belediyenin bütün mal varlıklarını satıp kentleri talan etmişler. Bir kez daha yerel yönetimlerde iktidara geleceğiz. Bütün sattıklarınızı, hakkımız olanı geri alacağız.

Bu suça ortak olan herkese sesleniyorum; mal varlığına, belediye arazilerine el koymanızın yanınıza kalacağını sanmayın."

Temelli, iktidarın suçlarına değinerek, "Nasıl ki Suriye’ye ölüm, savaş götürdünüz, bu ülkeye de bunu yapıyorsunuz" ifadesini kullandı.

'ZULÜM ARTIK TÜM ÜLKEDE'

Kayyumlardan kurtulmanın demokrasi için atılmış en önemli adım olacağına işaret eden Temelli, "Önce kentimize, sonra irademize sahip çıkacağız. Kentlerimizi emekçilerin, kadınların, halklarımızın kenti yapacağız. Kültürüyle tarihiyle bütün dokusuyla yaşamı yeniden üreteceğiz. İşte yeni yaşam ve büyük insanlık yürüyüşü budur" dedi.

Artık zulmün sadece Kürdistan'da değil, ülkenin genelinde olduğunu dile getiren Temelli, şöyle devam etti: "Ama nerede soluk alıyorsak yan yana geleceğiz. İttifak yerelde olduğu sürece ittifaktır ve bu taban ittifakını mutlaka sağlayacağız. İttifaklar Ankara kulislerinde dehlizlerinde yapılarak olmaz."

'HER YERDE İŞSİZLİK VAR; SORUMLUSU HÜKÛMET'

Ekonomik krize ve işsizliğe değinen Temelli, şunları da ifade etti: "Silvan’da, Amed’de, Van’da, Botan’da, her yerde işsizlik var ve müsebbibi de bu iktidardır. Hani diyor ya dış güçler. Dış güçler saldırdı dolar çıktı diyordu, dış güçler saldırıyı geri almış demek ki rahibi göndermiş dolar düşmüş. Rahibi tutuklaman da göndermen de yasa dışıdır. Sen yasaları çiğniyorsun yargı bağımsız ve tarafsız değil ki. Talimatla hareket ediyor. Dolar çıkıyor, iniyor. Dolar çıkarken de inerken de çok ciddi tahribat yaratıyor. O tahribat işsizlik, yoksulluk hayat pahalılığıdır. Bu coğrafyaya çoğunlukla tarımla geçinen bu coğrafyaya daha katmerli yoksulluktur."

'ZULME SON VERMEK SİZİN ELİNİZDE'

Erdoğan'ın Amed’de “Kürt sorunu yok”, Gagavuzya’da “Kültür ırkçlığına karşı çıkıyorum” dediğini söyleyen Temelli, halka şöyle seslendi: "Bu şiddete ve zulme son vermek sizin elinizde. Yerel seçimlere giderken güçlü bir şekilde örgütlenmemizi, mücadelemizi yükselteceğiz. Sokak sokak, mahalle mahalle hakikati anlatacağız. HDP hakikatin sesidir ve bu ses susturulamaz. Sizin sesiniz her yere ulaşacak. Bu seçimlerden de başarı ile çıkacağız. Nasıl 7 Haziran, 1 Kasım ve 24 Haziran’da barajları bunların başına yıktıysak, halkı da bu kayyum rejiminden kurtararak bu zihniyeti hep birlikte tarihin çöplüğüne süpürüp atacağız."