Temelli, Kurtalan’daki seçim bürosu açılışına katıldı

HDP’nin Siirt’in Kurtalan ilçesinde seçim bürosunu ziyaret eden HDP Eş Başkanı Temelli, “Bugün Diyarbakır’a gitmiş diyor ki Diyarbakır’ı İstanbul’a benzeteceğiz. Bugün İstanbul’un haline bakın. Yeşil alan bırakmadılar” dedi.

HDP Eş Başkanı Sezai Temelli’nin Siirt’teki seçim çalışmaları sürüyor. Temelli bugün akşam saatlerinde Kurtalan ilçesindeki HDP seçim bürosunu ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan Temelli şunları söyledi:

“Sevgili gençler, kadınlar, yoldaşlarım, HDP halktır, HDP hakikatin sesidir. HDP her yerdedir. Bugün tüm gün Siirt’teydik. Birçok yere gittik. Veyselkarani Türbesini de ziyaret ettik. Der ki “Yüksekliği aradım tevazuda buldum”. Evet tevazuyu halkın içinde bulursunuz. İktidara gelirken bu lafları edenler şimdi halka kibirle, nefretle yaklaşıyorlar. Bu kibirden, bu bizi hor gören, bizi bize düşman eden iktidardan kurtulma zamanıdır 24 Haziran. Bakın bu haziran güzel geçecek. Biz haziranları severiz. Nasıl 7 Haziran’da bir işe başladıysak bu 24 Haziran’da o işimizi tamamlayacağız.

Bugün Fenerbahçe’de başkan değişmiş. Yeni başkanı kutluyorum. Giden başkan 20 senedir Fenerbahçe’nin koltuğunda oturuyor, bu kadar uzun koltukta oturulmaz. Bu da 4 yıl belediye başkanlığı, 12 yıl başbakanlık 4 yıl cumhurbaşkanlığı yapmış, 20 senedir koltukta oturuyor. Yahu 20 gün koltukta otursan evde artık koltukta oturamazsın. 20 senedir koltukta oturuyor hala 2023’e kadar oturacağım diyor. Buradan kötü bir haber verelim 2023’ü değil 24 Haziran’ı zor göreceksin.

İnsanlar göreve topluma vazife için gelir kendi ikbali için gelmez. Göreve gelirsin, 3 yıl gelirsin 5 yıl gelirsin. Bu ömrü yetse 2071’i hayal edecek. İktidarlarını savaş ve yolsuzluk politikaları ile sürdürmeye çalışıyorlar. 24 Haziran’da bunları faşizmin çöplüğüne süpürüp atacağız.

Bugün Diyarbakır’a gitmiş diyor ki Diyarbakır’ı İstanbul’a benzeteceğiz. Bugün İstanbul’un haline bakın. Yeşil alan bırakmadılar. Bir yeşil alan vardı Gezi, onu da biz direndik ve vermedik, şimdi de Türkiye’yi vermeyeceğiz.

Bunlar o kadar betona sevdalı ki yanındaki 10 tane müteahhitle ülkeyi betonlaştırıyor. Diyarbakır’a atamış olduğun kayyum gibi senin de son kullanma tarihin 24 Haziran. Şehirleri orada kim yaşıyorsa o yönetecek kayyumlar değil. Kentlerimize sahip çıkacağız. Tutsak olan tüm belediye eşbaşkanlarımız kentlerine geri dönecek. 24 Haziran’dan sonra bu ülke değişecek. Barışın ve demokrasinin önündeki barajı hep birlikte yıkacağız. HDP varsa baraj yok!

Diyarbakır’da diyor ki biz yapıyoruz HDP yıkıyor. Biz iktidar mı olmuşuz da yıkmışız? Sen yıktın, senden yıktığın bütün kentlerin hesabını soracağız. Bütün bunları yapabilmek için 3 haftamız var. 3 hafta boyunca 7 gün 24 saat durmaksızın çalışacağız. Sandığı nereye götürürse götürsünler, sandık neredeyse biz de orada olacağız. Oyumuza sahip çıkacağız, bu ceberrut iktidardan kurtulacağız.”