Temelli: HDP meclise 180 vekille dönecek

Urfalılar ile buluşan HDP Eş Başkanı Sezai Temelli, "HDP meclis 180 vekille dönecek. O diktatöryal hevesleri kursaklarında kalacak" dedi.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Eş Başkanı Sezai Temelli, 24 Haziran seçim çalışmaları kapsamında geldiği Urfa'da, büyük bir coşku ile karşılandı.

İlk başta Siverek'in girişindeki Ozan Kırvar tesislerinde karşılanan Temelli, Siverek turundan sonra binlere hitap ederek, AKP'nin 24 Haziran'dan sonra olmayacağını söyledi. Siverek'ten Viranşehir’e hareket eden Temelli, ilçeye 5 kilometre mesafedeki Muhtar Tesisleri'nde yüzlerce araçlık konvoy ile karşılandı. Binlerce kişi ile ilçe turu atan Temelli, çarşı merkezindeki coşkunun hiç dinmediği binlere seslendi. Burada da AKP ve Cumhurbaşkanı'na gitme mesajları veren Temelli, daha sonra Ceylanpınar'a hareket etti. Ceylanpınar'da coşku ile karşılan Temelli, polislerin engel ve provokasyonu ile karşılaştı. Polis engeline rağmen Viranşehir Caddesi üzerindeki seçim bürosunun önünde halka seslenen Temelli, polisin gözaltı provokasyonu üzerine konuşmasını sonlandırdı. Konuşmanın hemen ardından kitleye gaz bombaları ile saldıran polis, çok sayıda kişiyi göz altına aldı.

Daha sonra Urfa merkeze hareket eden Temelli, Karaköprü'deki Seçim Koordinasyon Merkezi önünde coşkulu bir şekilde karşılandı. Burada ilk konuşmayı milletvekili adayı Ömer Öcalan yaptı. Öcalan, Urfa'da iktidarın sallandığını belirtti. Ülkenin kana ve savaşa duyduğunu söyleyen Öcalan, "Biz provokasyonlara karşı baş eğmeyeceğiz ve barış demeye devam edeceğiz. Kardeşliği, özgür, eşit, ortak yaşamı birlikte getireceğiz. Araplar, aşiretler HDP evinizdir. Gelin ülkeyi birlikte Erdoğan'ın taşıdığı uçurumdan alalım" dedi.

Milletvekili adayı Aliye Kızıldamar ise, kutlu yürüyüşe büyüyerek devam ettiklerini ifade ederken "Gördük ki Urfalıların adresi HDP'dir. Hırsızlık, zulüm yaptılar şimdi korkuyorlar. En çokta kadınlardan korkuyorlar. Bu memlekete barış, kardeşlik, adalet mutlaka gelecek" diye konuştu.

Son olarak kalabalığa seslenen HDP Eş Başkanı Sezai Temelli, 7 gün 24 saat çalıştıklarını, diğerlerinin ise HDP ile uğraştığını ifade etti. 16 yılı anlatamadıkları için HDP'ye iftira attıklarını söyleyen Temelli şöyle konuştu: "24 Haziran'da sandıkta cevap vereceğiz. Seçim güvenliği demokrasinin gereğidir, ancak onlar seçim güvensizliği için çalışıyor. Biliyorlar ki artık gitme vakti geldi. Sandıkları halktan kaçırıyorlar, nereye götürseniz geleceğiz ve oyumuzu kullanacağız."

Emniyet müdürleri ve valilerin AKP propaganda çalışması yürüttüğüne değinen Temelli, "Suç işliyorlar. O zaman hepiniz o sandığa gömüleceksiniz. İktidara gelince hesap soracağız. HDP'ye çalabileceklerinden daha fazla oy vereceğiz" dedi. Başbakan Binali Yıldırım'ı "Başbakanlıkta çalışan" biri olarak niteleyen Temelli, "Kürt illerini geziyor. 'Ben de Kürt kökenliyim' diyor. Kürt kökenli olunmaz, Kürt olunur, bilmiyor. 3 yıldır savaş, zulüm politikası yürütüyorlar. Şimdi 'Kürt kardeşlerim' diyor. Biz böyle kardeşlik istemiyoruz. Hakkari, Van, Diyarbakır'ı gezerken o kurt işareti yapanı yanında gezdirsene" dedi.

Önlerine konan barajın faşizmin barajı olduğunu ve yıkacaklarını dile getiren Temelli, "HDP meclis 180 vekille dönecek. O diktatöryal hevesleri kursaklarında kalacak. 16 yıldır haklarımız gasp ediyorlar. Yetmezmiş gibi seçim arifesinde de seçme ve seçilme hakkımızı gasp ediyorlar. Demirtaş'ın içerde tutulması hepimizin haklarının gaspıdır" diye konuştu. Urfa'nın Türkiye'yi doyurabilecek coğrafyası olmasına rağmen kendisinin aç kaldığını söyleyen Temelli, "Urfa eğitimde de 78'inci sıradadır. Çocuklarımızın geleceği karartılmış" dedi.

HDP'nin sürpriz yapmayı sevdiğini söyleyen Temelli, "24 Haziran'da seni baraj altında bırakırsak çokta şaşırma" derken Erdoğan'ın Amed’deki saat kulesi gafını ve döneminde yapılmamış eserleri hatırlatıp "Artık aklı karışmış, İstese de diploma alamaz. Alsa alsa sizden tasdikname alır" dedi. Temelli, "Taş olacağız, Demirtaş olacağız, başınıza düşüp barajı yıkacağız" diyerek konuşmasını noktaladı.

Temelli, yarın sabahtan Adıyaman'a geçecek.