Temelli Hakkari'de: 5 buçuk ay sonra tablo değişecek

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, işgal edilen Hakkari Belediyesi'nin önünde açıklama yaptı. Temelli, "5 buçuk ay sonra bu tabloyu değiştireceğiz" dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, bir heyetle Hakkari’de halkı ve esnafı ziyaret etti. Kentin girişinde yüzlerce kişi tarafından karşılanan HDP'liler, konvoy eşliğinde kent merkezine geçti. 

Temelli, partisinin il binasında halkla bir araya geldikten sonra esnafı ziyaret etti. 

HALKTAN İSTEK

Ziyaret sırasında bir esnaf, Temelli'den, "Halkı boş bırakmayın. Nasıl bir çalışma gerekiyorsa onu yerine getirin" isteğinde bulunurken, bir başka kişi de, "Korkmadan, çekinmeden çalışın. Biz bir halkız. 27 milyonluk bir halkız. Biz kimseden korkmayız. Bu parti yasaldır, yasak değil" diye konuştu. Esnaflar, Temelli'yi sıklıkla kentte görmek istediklerini dile getirdi. 

'BELEDİYELER İŞGAL ALTINDA!'

AKP iktidarınca işgal edilen Hakkari Belediyesi'nin önünde kısa bir açıklama yapan Temelli, belediye önünde bekleyen polis ablukasını göstererek, şunları söyledi:

"Belediyenin önünde eli silahlıları görüyorsunuz. Belediyelerde bu halka reva görülen budur. Burada asıl olması, halkı karşılaması gereken, belediyede çalışan birileri olmalıdır. Şu anda halk bu belediyeye giremez. Çünkü kapıda silahlı güvenlik görevlileri var. Belediyeler işgal altındadır. Anlatmak istediğimiz tablo tam da budur, fotoğraf burada. Az kaldı, dayanıni 5 buçuk ay sonra bu tabloyu değiştireceğiz."

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve beraberindekiler, daha sonra Yüksekova ilçesine hareket etti.