Temelli'den sandık hırsızlarına: Onlara bir sürprizimiz var!

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, seçim çalışmaları kapsamında Bitlis’in Güroymak ilçesinde yaptığı konuşmada, olası seçim hilelerine dikkat çekti. Temelli, “Şimdi onlara bir sürpriz yapacağız. Sandığı nereye götürürlerse götürsünler sahip çıkacağız” de

HDP’li yönetici Sezai Temelli, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Güroymak’ta halkla bir araya geldi.

Burada bir konuşma yapan Temelli, “Biz güçlü bir program hazırladık. Tek adam rejimi bu ülkeye hiçbir yarar getirmez” dedi.

Temelli, “Yerel yönetimle güçlendirilmiş parlamenter demokrasiyi var edebilirsek kendimizi de, kentimizi de, ülkemizi de biz yönetiriz” diye ekledi.

YSK ANAYASA’YI İHLAL EDİYOR

HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’a ilişkin YSK’ya yaptıkları başvuruları hatırlatan Temelli, “YSK’ya başvuruda bulunuyoruz, hatalarınızı düzeltin, Demirtaş’ın özgürlüğünü sağlayın diyoruz. Çünkü YSK bir anayasa kurumu. Seçimlerin serbest seçim ortamında yapılmasını sağlamak YSK’nin görevi. YSK diyor ki” ben sorumluluk alamam”. YSK hiçbir konuda sorumluluk alamıyor. Saray ne derse YSK Başkanı onu yapıyor. Yüzleri kızarmadan Anayasa’yı ihlal ediyorlar” dedi.

Temelli, “Bu tekçi anlayışa karşı Demirtaş her yerde programını anlatmalıdır. Seçimlere 3 hafta kaldı. AYM bu 3 haftayı berhava etmemelidir” şeklinde konuştu.

24 HAZİRAN’DAN SONRA ERDOĞAN GİDİYOR

Kritik bir seçime gittiklerini belirten Temelli, şunları ifade etti: “Türkiye’nin geleceği belirlenecek Bu konuda tüm kurumlar, tüm kamu görevlileri, emniyet güçleri herkes suç içeren talimatlara uymaksızın kamu görevini yerine getirmeli. Türkiye, OHAL koşullarında seçime gidiyor. Adil bir seçim için herkes üzerine düşeni yapmalı. Bu ortak vatanımız için, hepimizin geleceği için olmazsa olmaz. 24 Haziran'dan sonra Erdoğan gidiyor. O gittikten sonra bugün suç olan talimatlarını yerine getiren herkesten bunun hesabını soracağız.”

AKP’YE VERİLEN KREDİ TÜKENDİ

Erdoğan’ın 6-7 Ekim Kobanê isyanını gerekçe göstererek Demirtaş’a saldırmasına tepki gösteren Temelli şöyle konuştu:

“Bu olaylar üzerinden Demirtaş’ı ve HDP’yi suçlayarak siyaset yapıyorlar. Hala bundan medet umuyorlar ki, sanıyorlar ki bunları söyleyerek Kürt Halkını kandırabilecek, oylarını artırabilecek. Bu halkı kandırarak buradan AKP vekili çıkaracak ve iktidara devam edecek. Bu halk AKP’ye yeterince kredi verdi, bu kredi tükendi. Burada Kürt olup Ankara’da kurt olanlara bir tek oyumuz yok.”

Temelli, “24 Haziran’da bunları gönderiyoruz, faşizmin çöplüğüne hep beraber süpürüp atıyoruz” vurgusunda bulundu.

BİTLİS’TE HER ÜÇ KİŞİDEN BİRİ İŞSİZ

Bitlis’teki duruma da dikkat çeken Temelli, “Bitlis’te 3 kişiden biri işsiz. Bitlis’in tekel fabrikası vardı. İlk fırsatta fabrikayı kapattılar. Bugün tütün piyasası yabancı sigara tröstlerinin elinde. Bu ülkede tütün üreticisi yoksullaştı. Ne istiyorsun tütün üreticisinden. Sen sigaraya karşı olsaydın, halkın sağlığını düşünseydin yabancı sigara firmalarıyla anlaşıp bu üreticiyi mağdur etmezdin. Tütün üreticisinin hakkını korumak, onun ekilebilir, arazisini korumaktan geçerdi. Sen tütün üreticisine aç kalacaksın diyorsun. Aç da kalmayacak, yoksul da kalmayacak.”

“Bitlis’te şeker pancarı ekiliyor. Buradan 50 km ötede şeker fabrikası var. 14 şeker fabrikası vardı. 1 milyon insanın hayatını etkiliyor. Muş’taki şeker fabrikasını da satmışlar, bugün onaylanmış. Halkın emeğiyle var edilen fabrikaları zararına satıyorlar. Tek dertleri bir an önce daha fazla para bulup zenginliklerine zenginlik katmak. Yandaş müteahhitleriyle, akrabalarıyla saltanat peşindeler. Bu saltana izin vermeyeceğiz. 24 Haziran hesap sorma günüdür.”

BUNLARDA HİLE, OYUN ÇOK

Seçimlerde olası hilelere işaret eden Temelli şunları söyledi:

“Bunlarda hile çok, oyun çok. Aslolan hileyi bozmaktır. Bizde de bu feraset var. Biz bu oyunu bozacağız. Her türlü hilelerini bozacağız. Bir seçim kanunu çıkardılar. 16 Nisan hilelerine yasal kılıf hazırladılar. Şimdi de sandıklarımızı bizden kaçırıyorlar. Sadece Bitlis’te 7 binden fazla seçmen oy kullanamasın diye sandıkları kaçırıyorlar Tüm bölgede 270 bin kişinin sandığa ulaşmasını engelliyorlar. YSK 144 bin diyor, ama biliyoruz ki daha fazla seçmenin sandığa gitmesine engel olacaklar. Çünkü bu bölgede HDP’nin oyları yüzde 80-85. Şimdi onlara bir sürpriz yapacağız. Sandığı nereye götürürlerse götürsünler sahip çıkacağız. Nereye götürürlerse götürsünler. Evine de götürse karşısına çıkacağız. Resmi rakam açıklanana kadar da ayrılmayacağız.”

“7 Haziran’da yarım bıraktığımız işi, 24 Haziran’da tamamlayacağız. 1. Turda da 2. Turda da Demirtaş diyeceğiz. 1 oy Demirtaş’a,1 oy HDP’ye. Bu sayede bu ülkenin önündeki, demokrasinin önündeki barajı aşacağız. Bizler umudun yolcularıyız. Bizler yürüdükçe barışın yolu açılır. Dönen dönsün yolunda, biz dönmeyiz.”