Telefer operasyonu: 7 köy ve 2 bölge çetelerden temizlendi

Irak ordusunun bu sabah başlattığı Telefer operasyonu kapsamında 7 köy ve 2 bölgenin DAİŞ çetelerinden temizlendi.

Sabah saatlerinde Îbre Sexîre (Küçük Îbra) beldesi kontrol altına alan Irak güvenlik güçlerinin 7 köy ve 2 bölgeyi daha DAİŞ çetelerinden temizlediği açıklandı.

Telefer’i kurtarma operasyonu komutanı Refîq Ebdulemîr Reşîd tarafından yapılan açıklamada, anti-terör güçleri Telefer’in güneybatısında bulunan Qerel Qiyûm ve Keser Mîhreb köylerini, Irak Ordusu 16’ıncı Tugayı’nın ise Telefer’in batısında yer alan Bitêşe, Elem, Xeface, Celebiye Ulya ve Mezarîf köylerini çetelerden temizlediği ifade edildi.

Heşdî el Şebî’ye bağlı Bedir Tugayı basının yaptığı açıklamaya göre, Telefer’in güneybatısına düşen Sasan dağlık bölgesinde bulunan Ebîre Kebîre ve Ebîre Necar bölgelerinde denetimin sağlandığı belirtildi.

Musul kent merkezinin 63 kilometre batısında yer alan Telefer, 2014’ten bu yana DAİŞ’in işgali altında. Kenti DAİŞ çetelerinden temizlemek amacıyla bu sabah başlatılan kara harekatına Irak askerleri, terörle mücadele timleri, federal polis güçleri ve Heşdî Şebî güçlerinden oluşan yaklaşık 40 bin güvenlik görevlisinin katılacağı bildirilmişti.