Tecride karşı Amed'de nöbet eylemi

Tecride karşı süren açlık grevleri konusunda duyarlılık çağrısında bulunan 287 STÖ temsilcisinin Amed'de başlattığı nöbet eylemi ziyaretlerle sürüyor. 

Bölgenin 17 kentinden 287 sivil toplum örgütünün yöneticileri ve temsilcileri, Kürt halk önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle 150 gündür açlık grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven ve cezaevlerinde süren eylemlere ilişkin düzenlediği basın toplantısının ardından Eğitim Sen Diyarbakır 1 Nolu Şube’de nöbet eylemine başladı. 

Eylemin yapıldığı salona, “Ölüme karşı yaşamı savunuyoruz” yazılı pankart asıldı. STÖ temsilcilerini şu ana kadar DTK Eşbaşkanı Bedran Öztürk ve Divan üyeleri, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, Bağlar Belediye Eşbaşkanları Zübeyde Zümrüt ve Zeyat Ceylan, Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanları Keziban Yılmaz ve Necati Pirinççioğulu ile HDP’nin il ve ilçe örgütleri yöneticilerinin yanı sıra  tutuklu aileleri ziyaret etti. 

Ziyaretleri sırasında konuşan HDP Milletvekili Semra Güzel, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in eyleminin 150’inci güne girdiğini hatırlatarak, toplumun bir bütün olarak tecrit edildiğini ve bunun iyi anlaşılması gerektiğini söyledi. 

Tecridin devam etmesinden kaynaklı cezaevinde birçok tutuklunun yaşamına son verdiğini söyleyen Güzel, tutukluların yaşamına son vermesinin, ‘tecride olan sessizlik devam ederse biz bu eylemleri devam ettireceğiz’ anlamına geldiğini vurguladı. 

HDP’li vekil, bu nedenle STÖ’lerin açlık grevine ses vermesinin değerli ve önemli olduğunu belirterek, “STK’ler ve halk eylemleri artırırsa tecridin kırılacağına inanıyorum” dedi.