Tebriz yolcuları trende kaldı

Van-Tebriz (İran) seferini yapan Van Gölü Ekspresi akaryakıt sorunu nedeniyle durunca yüzlerce yolcu trende mahsur kaldı.

Türkiye’de kriz kendini hayatın her alanında göstermeye başladı. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları’na (TCDD) bağlı Van-İran seferi akaryakıt yetersizliğinden ötürü durmak zorunda kalınca yüzlerce yolcu trende mahsur kaldı. Akaryakıt takviye edilen Tren Elazığ- Malatya arasında bir kez daha durdu ve yine akaryakıt eklenerek seferini sürdürdü.

Türkiye’de ekonomik krizin geldiği boyutu gösteren olay Van’da yaşandı. 13 Ağustos’ta Van-İran seferini yapan TCDD’ye bağlı Van Gölü Ekspresi, İran’dan geldiği sırada Van’ın Akköprü Mahallesi’nde akaryakıt yetersizliği nedeniyle durmak zorunda kaldı. Yüzlerce yolcunun bulunduğu trenin imdadına takviye akaryakıt tankeri yetişti. Tankerin akaryakıt vermesinin ardından tren güçlükle seferini tamamladı.

AKP hükümetinin tüm kamu kurumlarına kamu harcamalarında tasarruf yapılması yönünde genelge gönderdiği ve TCDD Yolları’nın da bu yönlü sefer sayısını düşürdüğü; akaryakıt kullanımında tasarrufa gittiği öğrenildi. Görüştüğümüz TCDD Van yetkilileri, böyle bir olayın Malatya-Elazığ tren yolunda gerçekleştiğini belirterek, kendi bölgelerinde böyle bir durumun yaşanmadığını iddia etti.

Akköprü'da trenin durmasına tanıklık edenler ise trenin bir süre mahallenin ortasında durduğunu, yolcular ve makinistler arasında tartışmalar yaşandığını ve sonradan yakıt takviyesi yapıldığını söyledi.