Suruç gazisi: Vicdanın en güzel temsili Demirtaş'tır

Seçim çalışmalarında yer alan Suruç gazisi Koray Türkay, HDP'nin bu seçimlerde umudu daha da yükselttiğini belirterek, vicdan ve aklın en güzel temsilinin Demirtaş olduğunu söyledi.

Urfa'da DAİŞ'in gerçekleştirdiği canlı bomba saldırısı sonuç 33 kişinin yaşamını yitirdiği Suruç Katliamı’nın üzerinden üç yıl geçti. Gençler üzerindeki baskılarından hiç vazgeçmeyen katliamcı zihniyet dava avukatlarını ve Suruç gazilerini tutukladı.

23 Ocak'ta Efrîn’e yönelik işgali protesto ettiği için tutuklanan ve 22 Mayıs tarihinde serbest bırakılan Suruç Gazisi Koray Türkay, şu an 24 Haziran seçim çalışmalarında yer alıyor. Türkay hem Suruç katliamının alt yapısını hem de önümüzdeki seçimlerin önemine ilişkin ANF'ye değerlendirmelerde bulundu.

ROBOSKİ, SURUÇ, ANKARA, SUR AYDINLATILIRSA TÜRKİYE AYDINLANIR

"Suruç katliamı, AKP'nin 7 Haziran sonrası ‘Nasıl bir Türkiye?’ sorusuna verdiği cevaptır" diyen Türkay, dava süreçlerinde mahkeme heyetinin siyasallaştığını, partileştiğini ve katliamcıları savunduğunu söyledi. AKP-MHP-Saray iktidarının Suruç Katliamı’nın üzerini kapatmaya çalıştığını dile getiren Türkay, katliamdan yaralı kurtulanların sonraki süreçte birçok kez defa gözaltına alındığını ve tutuklandığını aktardı.

Dava avukatlarının da tutuklandığına dikkat çeken Türkay, "Bu katliamı organize edenlerin amacı, katliamdan geriye kalanlara hayatı zehir etmek ve sindirme politikası üzerinden katliamı faili meçhul katliamlar arasına koymak. Ancak tüm saldırılara, tüm baskılara ve rehin almalarına karşın bu dava aydınlığa kavuşacaktır. Çünkü bu katliamda AKP-MHP-Saray ittifakının tüm kirli ilişkileri ve planları bulunmaktadır. Bu dava aydınlatıldığında bu karanlık bir nebze olsun aydınlanacaktır. Türkiye'nin demokratikleşmesinin beşiğinde Roboski, Amed, Suruç, Ankara katliamlarının aydınlatılması vardır” diye konuştu.

DEMOKRASİNİN KADERİ HDP’NİN BARAJI AŞMASINDADIR

Seçim çalışmalarında yer alan Türkay, 24 Haziran seçimlerine ilişkin şunları belirtti: "24 Haziran ve 8 Temmuz'da ülkenin bu en kritik seçiminde demokrasinin kaderi HDP'nin barajı aşmasındayken, vicdan ve aklın en güzel temsili Demirtaş'tır. HDP'nin barajı aşması muhalefetin varlığıyla doğrudan ilişkili olduğu kadar, tersinden de tek adam rejiminin ilk turda sağlanması da HDP'nin baraj altında kalmasıyla mümkündür. Eğer muhalefet partileri bunca baskıya karşı ortaya koydukları onca emeğin heba olmasını istemiyorsa HDP'nin baraj altında bırakılması adına yapılan tüm hukuksuzluklara izin vermemelidir."

HDP’NİN SİYASİ AKLI, DİLİ PRATİĞİNDE MEVCUTTUR

Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş'ın hala tutsak olmasının HDP'yi baraj altında bırakmanın en temel ayağı olduğunu vurgulayan Türkay, "Buna sessiz kalan muhalefet partileri aslında kendi yok oluşlarına sessiz kalmaktadırlar" dedi. Türkiye’de demokrasi isteyenlerin HDP’nin barajı aşması için çalışmaları gerektiğine dikkat çeken Türkay, "Elbette insanları sadece HDP'yi barajı aşması için oy vermeye çağırmıyoruz.

Tüm sol, sosyalist, emek cephesinden parti, örgüt ve emek mücadelesinde yer alan kesimlerin HDP'nin yanında olmasının nedeni bugüne kadar tüm emek ve sınıf mücadelesinde yan yana olmalarıdır. HDP'nin siyaset aklı, dili ve tarihinin emek cephesinden taraf olduğu bu güne kadar ki pratiğinde mevcuttur. Ve bugün bu tarihi seçimlerde ilk sıralarda sol, sosyalist adayları göstererek umudu yükseltmiştir."