Sosyal medyada #İmralıKapılarınıDerhalAçın kampanyası!

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın sağlık ve güvenliğine ilişkin aralık şekilde devam eden eylemler sürerken, sosyal medyada bu akşam saatlerinde 'İmralı kapılarını derhal açın' adıyla bir kampanya start aldı.

Başta sosyal iletişim siteleri facebook ve twitter olmak üzere sosyal medya ağlarında #İmralıKapılarınıDerhalAçın adıyla açılan "hashtags" (etiket) ilk dakikalardan itibaren yoğun ilgi görüyor.

Kampanya destek veren Demokratik Bölgeler Partisi (DBP)'nin resmi medya sosyal medya hesaplarından da "19 yıldır İmralı'da tecrit altında tutulan Öcalan’dan son bir yıldır haber alamıyoruz" çağrısı yapıldı.

Aynı şekilde HDP Genel Merkezi'nin resmi hesabından da şu paylaşım yapıldı: "Öcalan'ın sağlık ve güvenlik koşullarının birinci elden öğrenilebilmesi için ailesi, avukatları ya da bir heyetin derhal İmralı'ya gitmesi gerekir."

Sosyal medya kullanıcılara attıkları tweet ve paylaşımlarla Öcalan'ın, tehdit altında olan sağlığı ve güvenliği için Avrupa İşkence ve Kötü Muameleyi Önleme Komitesi (CPT)'nin derhal harekete geçmesini talep ediyorlar.

Sosyal medyada Kürtçe, Türkçe ve İngilizce yapılan çağrılardan ve Öcalan'ın hayatı ile sağlığına dair devam eden endişelere ilişkin dile getirilen görüşlerden bazıları şunları:

#İmralıKapılarınıDerhalAçın   Bu gerçekleşmeden yapılacak hiç bir açıklama bizleri tatmin etmeyecek, kaygılar gittikçe derinleşecektir.

Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan için hayat durmalı...İsgalcilere yasam dar edilmeli #İmralıKapılarınıDerhalAçın

Omuzlarda ölümü değil yaşamı, savaşı değil barışı taşımak için Tecrit kaldırılsın, #İmralıKapılarınıDerhalAçın

Özgürlük eşitlik ve adalet ancak Sayın Öcalan’ın özgürlüğüyle gelecektir... #İmralıKapılarınıDerhalAçın