Siyasi soykırım protestoları sürüyor

Ankara, Mardin ve Şırnak'ta siyasi soykırım protesto edildi.

HDP'li siyasetçilerin siyasi soykırım operasyonlarında gözaltına alınmasına karşı protestolar sürüyor.
Ankara, Mardin ve Şırnak'taki eylemlerde, AKP-MHP iktidarı protesto edilirken, direniş mesajı verildi.

ANKARA
Ankara Kadın Platformu, Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜMBEL-SEN) binasında açıklama yaptı. Gözaltına alınan kişilerin serbest bırakılmasının istendiği açıklamayı platform üyesi Aslı Han yaptı.
DAİŞ'e karşı kadınlar öncülüğünde gelişen direnişi yargılamanın, kriminalize etmenin “akıl tutulması” olduğunu belirten Han, “Operasyonun hukuki değil siyasi olduğunu, aynı uygulamaların aylardır kayıp olan Gülistan Doku'yu alıkoyduğu bilinen fail Zeynal Abrakov için ya da daha ‘önce de yaptım bana bir şey olmaz’ diyen Musa Orhan için geçerli olmamasından biliyoruz. Bu yüzden susmuyoruz” dedi.
Han, "Direnmezsek asla nefes alamayacağımızı biliyoruz" diye belirtti.

MARDİN
HDP Mardin İl Örgütü, parti binası önünde siyasi soykırıma karşı açıklama yaptı. HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki ile birlikte çok sayıda kişi eyleme katıldı. Tiryaki, “Onlar kaybedecek biz kazanacağız” diyerek, şunları belirtti: "Ortada ne bir hukuk var ne bir hukuksal süreç var. Ortada bir yargılama süreci yok. Ortada sadece bir siyasi operasyon var. İktidarın siyasi soykırım operasyonu var. İktidarın kendisine tehdit olarak gördüğü HDP’yi susturma girişimi var."
Tiryaki, “HDP diz çökmedi, diz çökmeyecek. Tek birimizin gözünde bu konuda ikircikli bir tutum görmeyecekler. Başaramayacaklar” ifadelerini kullandı.
“HDP halktır, halk burada” sloganı ve şarkılar eşliğinde bir süre oturma eylemi yapıldı.

ŞIRNAK
Şırnak'ın Cizre ilçesinde de HDP İl Örgütü binasında açıklama yapıldı. Partililerin yanı sıra TJA aktivistleri de eyleme katıldı. HDP Cizre İlçe Eşbaşkanı Güler Tunç, “Antifaşist cephe ile barışı tesis edeceğiz, demokrasiyi kuracağız. Parti devlet rejimini alaşağı edeceğiz” mesajını verdi.
Eylemde sık sık "HDP halktır, halk burada" sloganları atıldı.