Silvan ve Lice’de askeri operasyonlar

Amed’in Silvan ilçesinde bir operasyon başlatan Türk güçlerinin, mısır bahçelerinde pusuya yattıkları öğrenildi. Lice’de de iki gündür askeri operasyon yürütülüyor.

Alınan bilgilere göre Silvan ilçesine bağlı Avagerm mıntıkasında dört gün önce askeri operasyon başlatıldı.

Operasyonun devam ettiği bölgede, gerilla kılığına bürünen 30 kişilik askeri bir grup, pusulama faaliyetlerinde bulunuyor.

Sorik, Reşika ve Şeyh Davut mahallerinde başlatılan operasyon kapsamında mahallelerin ablukaya alındığı kaydedildi.

Askerlerin, bölgede bulunan mısır bahçeleri ile arazideki sazlıkların içerisine kamufle ederek pusuya yattıkları belirtildi. Yine pusulama faaliyetlerinin olduğu bölgelerde, askeri araçlarının olmadığı bildirildi.

LİCE’DE OPERASYON SÜRÜYOR

Paralel olarak Lice ilçesi kırsalında bulunan Yünlüce (Kormik), Baharlar (Barav) ve Kılıçlı (Mızag) mahallelerinde Pazartesi sabah saatlerinde başlatılan askeri operasyon ikinci gününde devam ediyor.

Operasyon, Lice ve Hani ilçeleri arasında bulunan Gökçe Mahallesi'ne kadar genişletildi. Bölgedeki mahallelere giden yolların üzerinde asker ve polisler tarafından arama noktaları kuruldu. Mahallelerine gitmek isteyen insanlar, Türk güçleri tarafından durdurularak kimlik taramasından geçiriliyor, araç bilgileri kayıt altına alınıyor.