Serhat'ta seçim çalışmaları zılgıtlarla, halaylarla sürüyor

HDP Van ve Ağrı il örgütleri seçim çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında yapılan büro açılışları miting havasında gerçekleşiyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından Van’ın Çaldıran ve Erciş ilçelerinde seçim büroları açıldı. Açılışlara HDP Van il eş başkanları Yadişen Karabulak, Ümit Dede, Mardin Milletvekili Ali Atalan, DBP Van il eş başkanları Ayla Tarhan, Ökkeş Kava, TJA aktivistleri ve halk katıldı.

Erciş’te yapılan seçim bürolarının açılışı nedeniyle binlerce kişi HDP’lileri coşkuyla karşıladı. Karşılamanın ardından halk ilçe merkezinde konvoy turu attı. Törende konuşan HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan, AKP hükümetinin 16 yıldır kötülükten başka bir şey yapmadığını söyledi. Herkesi seferberlik ruhuyla çalışmaya çağıran Atalan, HDP’nin 24 Haziran’da 7 Haziran’ı aşan bir zafer kazanacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve halaylar çekildi.

ÇALDIRAN

HDP heyeti Erciş’in ardından Çaldıran ilçesine giderek buradaki seçim bürosunun açılışına katıldı. Erciş’te olduğu gibi şehir merkezinde konvoy ile atılan turun ardından seçim bürosunun önüne geçildi. Burada halaylarla yapılan karşılamanın ardından konuşan HDP Milletvekili Atalan, “AKP-MHP ittifakı şer ittifakıdır. Ülkeye ölüm ve gözyaşı götürenler 24 Haziran’da bir kez daha kaybedecek. 24 Haziran barış ve özgürlük günü olarak tarihe geçecektir" ifadelerini kullandı.

DOĞUBEYAZIT

HDP seçim çalışmalarını Ağrı’da da sürdürüyor. Doğubeyazıt ilçesinde yapılan seçim bürosunun açılışı mitinge dönüştü. Binlerce kişinin katıldığı büro açılışlarına HDP Van Milletvekili Lezgin Botan ve HDP Doğubayazıt İlçe Eş Başkanı Talha Kaya ve binlerce kişi katıldı. Burada bir konuşma yapan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, tüm Serhat halkını 24 Haziran'da seferberlik ruhuyla HDP'nin etrafında kenetlenmeye çağırdı.

Hiç kimsenin Ehmede Xani’yi Kürt halkının zihninden silemeyeceğini dile getiren Botan, şunları söyledi: "Erdoğan Kürt halkını kandırmak için her şeyi yapıyor. Kürt halkının iradesine kayyum atayanlar, eş genel başkanları, milletvekilleri, belediye eş başkanlarını tutuklayanlar bugün Kürt seçmenin oyunu almaktan söz ediyorlar. Ancak başaramayacaklar… Türkiye’de barış ve özgürlükten yana herkes, 24 Haziran’da cevabını en güçlü biçimde verecektir.” 

Yapılan konuşmaların ardından ilçe seçim bürosunun kurdelesi anneler tarafından kesildi. Açılış töreni müzikler ve halaylarla son buldu.