Rojava Devrimi Rusçada

Rusya’dan farklı meslek gruplarından bir grup genç, Rojava'ya (Batı Kürdistan) giderek oradaki yaşama ve devrime ilişkin gözlemlerini kitaplaştırdı.

Rusya’da kendilerini Kürdistan Devriminin Dostları Kolektifi olarak ifade eden ve bu alanda yaptıkları çalışmalarla bilinen aktivist grup, Rojava Devrimi'nin başlangıcından bugüne kadar olan süreci irdeleyen çeşitli makalelerden oluşan 'DEVLETSİZ YAŞAM: KÜRDİSTAN'DA DEVRİM' isimli bir kitap yayımladı.

 Kitap başta Maksim Lebski, Dimitri Petrov ve Dimitri Orest olmak üzere Rojava ve Rusya’dan birçok kişinin çeşitli konulara ilişkin makalelerinin derlemesinden oluşuyor. Kitabın yazarları, Kürdistan (özellikle Rojava), Türkiye ve Sovyetler Birliği tarihi üzerine daha önce yayınladıkları çeşitli makale ve kitaplarıyla biliniyor.

Kitap salt dışardan bir gözlem olmanın ve makalelerin yanı sıra bizzat Rojava’da başta ekonomi, kadın, siyasal yapı gibi önemli alanlardan temsilcilerle yapılan röportajlarla konuya ilişkin bütünlüklü bir eser halini alıyor. Kitap, bu yanıyla Rus okuyuculara yönelik olmanın ötesinde, tüm kesimlerden konuya ilgi duyan okuyucuların sorularını yanıtlayacak nitelikte bir eser olma özelliğini taşıyor.

Temmuz başında Rusya’da yayımlanan kitabın yakın bir zamanda Kürtçe ve Türkçe'ye de çevrilerek yayımlanması bekleniyor.