Polis Yüksel'de yine saldırdı: 6 kişi gözaltında

Yüksel Caddesi'ndeki eyleme polis bir kez daha saldırdı. 6 eylemci darp edilerek gözaltına alındı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işinden ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın işlerine geri dönebilmek için başlattığı açlık grevi eylemi 310'uncu gününde. Gülmen'in Yüksel Caddesi'nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde başlattığı ve kamu emekçileri tarafından sürdürülen "İşimizi geri istiyoruz" eylemi de 430'uncu gününde devam etti.

'ÖLMELERİNE İZİN VERMEYECEĞİZ!'

İnsan Hakları Anıtı önünde bugün de basın açıklaması yapmak isteyen eylemciler, Konur Sokak'ta bir araya geldi. Sokağı kalkanları ve gözaltı aracı ile kapatan polis, eylemcilerin geçişine izin vermedi. Eylemciler ise engellemelere rağmen, "Nuriye-Semih işe geri alınsın" pankartını açarak slogan attı.

Direnişçi Alev Şahin, eylemdeki konuşmasında, "Nuriye ve Semih'i derhal işe geri alın. Nuriye ve Semih'in ölmesine izin vermeyeceğiz" diyerek, OHAL Komisyonu'na tepki gösterdi.

GÖZALTI

Bu sırada eylemcilere saldıran polis pankartı yırttı. Eylemcileri darp eden polis, Cemal Yıldırım, Alev Şahin, İlker Işık, Simge Aksan, Nazan Bozkurt ve İbrahim İlhan'ı daha önce hazır bulundurduğu araca bindirerek gözaltına aldı.