Polis HDP’li aileyi önce darp etti sonra ‘yanlış ihbar’ dedi

HDP eski Esenyurt İlçe Eş Başkanı Edip Karçik’in evine keyfi baskın düzenyelen polisler, aileyi darp ettikten sonra ‘yanlış ihbar’ deyip olay yerini terk etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP)’nin bir önceki Esenyurt İlçe Eş Başkanı Edip Karçik’in evine baskın yapan polisler, Karçik’i, yeğenini ve kanser hastası yatalak abisini darp etti, sonra da ‘yanlış adres’ diyerek olay yerinden ayrıldı.

Darp sonrasın ellerinden, yüzünden ve ayaklarından yaralanan Karçik, Esenyurt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yeğeni ve abisi ise Kanuni Sultan Süleyman Devlet Hastahanesi’ne götürüldü.

ANF’ye konuşan Karçik, ‘yanlış adres’ açıklamasına karşı polislerin bilinçli olarak baskın yaptıklarını söyleyerek, “Bu konunun takipçisi olacağız, o polislerden şikayetçi olacağım. Söyledikleri gibi yanlış bir ihbar, adres değil bilinçli olarak gelip bizim darp edip gittiler. Baskı ve sindirme politikasıdır. Bu iktidarın ve mevcut zihniyetin ürünüdür. Olayın takipçisi olup polislerden şikayetçi olacağım” dedi.

ÖNCE DARP SONRA ‘YANLIŞ İHBAR’

Olay anını anlatan Karçik şunları söyledi: “Saat 22:00 23:00 civarı, abim kanser tedavisi görüyor hem de ameliyat olmuştu, evimize ani baskın yaptılar. Yeğenimi dövdüklerinde, ani bir ses geldi. O sırada ben evimin balkonunda sigara içiyordum. ‘Abim hastadır, yeğenimi neden dövüyorsunuz?’ dediğimde beni sürükleyerek aşağıya indirdiler. Yüzüme, ayaklarıma vurdular, beni darp ettiler. Üzerime çullandılar, kimliklerimizi aldılar. Sonra ‘yanlış ihbar olmuş’ deyip çekip gittiler.

SİYASİ KİMLİĞİMİZDEN ÖTÜRÜ KEYFİ BASKIN DÜZENLEDİLER

Bu kadar kolay olmamalı. Baskın yaptıkları evi bile tanımıyorlar. Olaydan sonra orada da durmadılar. Ayaklarımda, ellerimde, yüzümde yara izleri var. Bunun bilinçli olduğunu düşünüyorum. Evimizde kanser hastası, iki yatalak hasta var. Savcılık izni olup olmadığını hiç göstermeden, hastalara rağmen korsan gibi baskın düzenlediler. Bu bilinçli bir baskındır. Siyasi kimliğimizden ötürü yapılan bir baskın olduğunu düşünüyorum. Yoksa neden herhangi bir adrese değildi bizim adresimize düzenlensin?”

HDP: YANLIŞ ADRESTE BU YAPILIYORSA...

HDP İstanbul Basın Komisyonu da polis saldırısı ve şiddetini sert bir dille kınadı. Yazılı açıklama yapan HDP, “Arama izni olmadan eve girmeye çalışan polislere müsaade etmeyeceğini söyleyen Karçık’ın bu en doğal hakkı vahşi bir karşılık bulmuştur. Zor kullanarak eve giren polisler Karçık ve ailesini silah zoruyla yere yatırarak darp etmiştir” dedi.

“Bu ülkedeki her bir bireyin can güvenliğinden sorumlu olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya soruyoruz” diyen HDP İstanbul örgütü, şunları ifade etti: “Size bağlı polislere, yanlış ya da doğru adres, gittiğiniz her eve bodoslama dalın emrini kim veriyor? Arama izni olmayan polisi eve almamak her vatandaşın yasal hakkı değil mi? ‘Yanlış’ adreste vahşet yaşatıp, hastanelik yapacak uygulamalar yapılıyorsa ‘doğru’ adreslerde neler yapıldığını tahmin etmek hiç zor olmasa gerek.

O polislere bu tür emirleri veren kim olursa olsun, bu faşizan muamelelerin sorumlusu sizsiniz sayın Soylu. Sorumluluğunuzu yerine getirip Karçık ve ailesine hakaret eden, hastanelik yapacak kadar darp eden memurlarınız hakkında derhal yasal işlem başlatınız.

Bu uygulamalarınızın bizi demokrasi mücadelesinden vazgeçireceğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Korkmayacağız, susmayacağız, yılmayacağız.”

HPD, konuya ilişkin 16 Şubat Pazar günü saat 16.00'da Esenyurt ilçe binasında bir basın açıklaması yapılacağını duyurdu.