PKK’nin tutukladığı MİT yöneticileri konuştu

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatı ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın icraatıyla PKK yöneticilerine suikaste giderken, HPG Özel Kuvvetleri tarafından yürütülen karşı istihbarat operasyonuyla yakalanan MİT yöneticileri, konuştu.

4 Ağustos 2017 tarihinde Süleymaniye'nin Dûkan ilçesinde yakalanan MİT yöneticileri Erhan Pekçetin ve Aydın Günel'in yakalanma anına ait görüntüler dün ajansımız tarafından servis edilmişti. Görüntülerde, operasyon için bölgeye giden MİT yöneticileri ve yanlarındaki diğer MİT elemanlarının nasıl bir karşı operasyonla yönlendirilip kıstırıldıkları net olarak görülüyor.

MİT ‘Yurtdışı Etnik Bölücü Faaliyetler’ Başkanı Erhan Pekçetin ve MİT İnsan Kaynakları Yöneticisi Aydın Günel'in yakalanma anı görüntülerine rağmen Türk devlet yetkilileri ve medyası suskunluğunu sürdürürken, Erdoğan'ın yakalanan "sır küpleri" ise ötüyor. KCK’nin 3 Ocak günü yaptığı açıklamada, MİT yöneticilerinin verdiği bilgiler ışığında Kürdistan ve yurtdışında çok sayıda şebekenin çökertildiği ifade edilmişti.

HPG'nin "Şehit Sakine Cansız Devrimci İntikam Operasyonu" ismiyle sürdürdüğü karşı istihbarat operasyonuyla yakalanan MİT yetkilileri, önce kimlik bilgilerini, görevlerini ve yakalandıklarını anlatıyorlar.

MİT YÖNETİCİLERİ: PKK BİZİ TUTUKLADI!

Elde ettiğimiz görüntülerde, MİT yöneticileri Erhan Pekçetin ve Aydın Günel, isim ve görevlerini açıklıyorlar. PKK tarafından tutuklandıklarını ve ‘bilinmeyen bir yerde, ismini bilmedikleri bir cezaevinde’ bulunduklarını ifade ediyorlar. Pekçetin ve Günel, tutuklandıktan sonra herhangi bir kötü muameleye maruz kalmadıklarını da ekliyorlar.

NE OLMUŞTU?

MİT'in KCK yöneticilerine düzenlemek istediği suikast ya da kaçırma planını organize etmek için Güney Kürdistan'ın Süleymaniye kentine giden MİT'in söz konusu iki yöneticisi 4 Ağustos 2017 tarihinde HPG Özel Kuvvetleri tarafından yakalanmıştı.

ALTERNATİF LİNK:

Yakalanan MİT yöneticilerinin verdiği bilgiler doğrultusunda derinleştirilerek, 5 ay boyunca sürdürülen operasyonların neticesinde MİT'in Başûr (Güney), Rojava ve Bakûrê Kürdistan’da birçok şebekesi çökertildi, Kürtler ve muhalif kesimlere yönelik birçok kirli planı boşa çıkarıldı.

5 aydır PKK'nin elinde olan MİT yöneticilerine ilişkin Türk devleti ve medyasının suskunluğu devam ederken 3 Ocak günü açıklama yazılı açıklama yapan KCK, yakalanan MİT yöneticilerinin kimlik bilgilerini ve fotoğraflarını paylaşmıştı.

MİT YÖNETİCİLERİNİN VERDİĞİ BİLGİLER

KCK'nin yaptığı açıklamada şu ifadeler, operasyonun büyüklüğünü gözler önüne seriyordu: "Ağustos 2017’de başlayan bu operasyon kapsamında MİT’in kurumsal yapısı, örgütlenmesi, mensupları, merkezleri, ikametgahları, içte-dıştaki ağları, devletlere-örgütlere sızdırdığı elemanlar büyük oranda deşifre edilmiştir. Paris katliamı, Rojava’daki suikastlar gibi birçok eylem ve yasadışı gizli sorgu evleri de ayrıntılarıyla öğrenilmiştir. Ayrıca başta Bakurê Kürdistan ve Türkiye olmak üzere Avrupa, Rojava, Başurê Kürdistan alanlarındaki MİT üyeleri ile bunlara bağlı ajanları, yerel haber elemanlarının kimlikleri açığa çıkarılmıştır. Bu ajanların ve bağlı elemanların önemli bir kısmı özel operasyonlarla tutuklanmışlardır. Birçok alanda MİT’in örgütlenme ağına ölümcül darbeler vurulmuştur. Her tutuklanmada açığa çıkan yeni bilgi-belgelerle operasyon genişlemiş ve hem Türkiye içinde hem de dışında MİT çalışmaları pratik olarak felç edilmiştir."

BAYIK: BİLGİ VE BELGELERİ AÇIKLAYABİLİRİZ!

Yakalanan MİT'çilere ilişkin Stêrk TV'ye konuşan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, "İmralı’da bu özel psikolojik savaş yürütülürken, faşist Türk devleti sonuç almak istedi ve Paris katliamı örgütlendirildi. Talimatı bizzat Erdoğan verdi ve Hakan Fidan’da MİT’le bu katliamı yaptı" dedi. Bayık, söz konusu operasyonda ellerinde çok fazla bilgi olduğunu ve bu bilgilerin ilerleyen zamanlarda kamuoyuyla paylaşılacağını kaydetti.