Pasur ve Ziyaret’te eşbaşkanlar mazbatalarını aldı

AKP-MHP iktidarının taşımalı seçmen hilelerine rağmen dört bin oy farkı ile Pasur belediyesini kazanan DEM Partili eşbaşkanlar mazbatalarını aldı. Sêrt’in Ziyaret beldesinde de eşbaşkan adayları mazbatalarını aldı.

Amed’in Pasur ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerinde 2 bin asker ve polisin taşımalı seçmen olarak seçimlerde rol almasına rağmen, DEM Parti AKP'ye 4 bin 218 oy fark atmıştı. 

Pasur Belediye Eşbaşkanları Murat İpek ve Fatma Ay ile meclis üyeleri, bugün ilçe seçim kurulundan mazbatalarını alarak resmi olarak göreve başladılar.

Mazbatalarını alan eşbaşkanlar, belediye binasının önünde halkla bir araya geldiler. "Hayali kayyımcılık burada meftundur" dövizi taşıyan ilçe halkı, seçim zaferi "Her ne peş" marşı eşliğinde coşkuyla kutlandı.

Eşbaşkanlar ve halk daha sonra, kayyımdan alınan belediyeye doğru yürüyüşe geçtiler.

Sêrt’in Xana Hawêl (Baykan) ilçesine bağlı Veysel Karani (Ziyaret) beldesinde de DEM Parti adayları Enes Cengiz ve Berfin Evren mazbatalarını ilçe seçim kurulundan aldı. Sêrt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, il eşbaşkanları Eşref Tekin, Rewşan Aslan ile ilçe yöneticilerinin de yer aldığı halk, belediye binasına geçti.