GÖRÜNTÜLÜ

PÎK: İşgale karşı durmak farzdır

PÎK Genel Başkanı Hikmet Serbilind, Türk devletin Metîna’ya başlattığı yeni işgal saldırısına karşı durmanın ve tutum almanın bütün Kürtler üzerinde farz olduğunu söyledi.

İŞGAL SALDIRILARI

PÎK Genel Başkanı Hikmet Serbilind, Türk işgaline karşı çıkmayan ve dahil olan parti ve yapıların tarih önünde sorumlu olacağını vurguladı. 

ANF'ye konuşan Partiya Îslamiya Kurdistan (PÎK) Genel Başkanı Hikmet Serbilind, Türk devletin yeni işgal planlarının temel hedefinin, Güney Kurdistan statüsünü ortadan kaldırmaya yönelik olduğunu söyledi. İşgal saldırılarına karşı Kürt siyasi partilerin ortak tutumunun tarihsel önemde olduğunu belirten Serbilind, bu plana karşı çıkmayan ve dahil olan parti ve yapıların tarih önünde sorumlu olacağını kaydetti.

STATÜYÜ YOK ETMEK İSTİYOR

Serbilind, AKP-MHP iktidarının seçim yenilgiyle içeride büyük bir sıkıntıya düştüğünü, etkilerini azaltmak için yeni şoven dalga oluşturmaya ihtiyaç duyduğunu belirtti. Serbilind, şöyle devam etti: "Diğer tarafta da Kürt halkının siyaseti ve kazanımlarının gün geçtikçe daha güçlendiğini görüyorlar. Kürt kazanımlarını yok etmek için işgal planlarından vazgeçmiyorlar. Birçok devlet ile görüşmeler yapıyorlar. Irak ve Federe Kurdistan hükümetleriyle de bu temelde görüşme ve pazarlıklar yapıyorlar. Kürt halkı, buna karşı ulusal birliğini sağlamalı ve ulusal bir anlayışla hareket etmeli. Bu işgalci devlete karşı gelmek ve tutum almak, bütün Kürtler üzerinde farzdır. Türk devletinin hedefi sadece PKK değildir. Sadece bunun için Başûr’a saldırmıyor. Türk devletin temel hedefi Başûr’daki kazanımlar ve tüm Kürt halkıdır. Başûr’daki statüyü kaldırmak istiyorlar.” 

DEVLETİN HEDEFİ TÜM KÜRTLERDİR

Türk devletinin, Kürtlerin kazanımlarını kendi bekası için tehlike olarak gördüğüne işaret eden Serbilind, şunları dile getirdi: “Bunun için parti veya bölge ayırımı yapmıyor. Tüm Kürtleri hedefliyor. Eğer bu saldırılara karşı Kürt partileri olarak ortak tutum almazsak tarih önünde büyük bir hesap vereceğiz. Bütün Kürt partileri, dünyanın neresinde olursa olsun ortak bir diplomasi yürütmelidir. Bu işgal saldırıları sadece PKK içindir, diye kimse yanılmasın. Hedef, bütün Kürt kazanımlarıdır. Bu işgal saldırılarına karşı hangi güç ve hangi parti sessiz kalırsa tarih önünde sorumlu olacaktır. Kürt halkı, 21. yüzyılda örgütlü ve güçlüdür. Türk devleti, bunu çok iyi biliyor. Ulusal bir ruhla karşı çıkarsak halkımız kazanacak.”