Osmaniye'deki tutsaklar açlık grevine başlayacak

Osmaniye T2 Kapalı Cezaevi'nde kalan tutsakların hak ihlallerine uğradığı ve buna karşı süresiz-dönüşümlü açlık grevine başlayacakları öğrenildi.

Osmaniye T2 Kapalı Cezaevi'nde kalan tutsakların son dönemde yoğun hak ihlalleri ve baskılarla karşı karşıya bulundukları belirtildi. Cezaevinde tutuklu bulunan Abdullah Topaloğlu'nun dün görüşüne giden annesi Naile Topaloğlu, oğlunun yeni gelen yönetimle birlikte cezaevindeki baskıların arttığını aktardığını anlattı.

NELER YAŞIYORLAR?

Anne Topaloğlu, oğlunun, cezaevindeki spor aktivelerinin kaldırıldığını, yemeklerin yenilmeyecek kadar kötü çıktığını, havalandırmaların üstünün tel örgülerle kapatıldığını ve yine ellerindeki radyo ve kitaplara el konulduğunu belirttiğini aktardı. Anne Topaloğlu, yine oğlunun, cezaevine tedavileri tamamlanmadan getirilen yaralı tutuklular olduğunu söylediğini kaydetti. Anne Topaloğlu, "Oğlum bu yaralıların nereden getirildiğini bilmediğini söyledi. Sadece kolları ve bacaklarından yaralı olan bu kişilerin tedavilerinin yapılmadığını ve vücutlarında kangren oluşma riski olduğunu aktardı" dedi.

Anne Topaloğlu’nun anlatımlarına göre, diğer tutsakların da yine sağlık hakkına erişimleri oldukça sıkıntılı.

Hastaların ne hastaneye ne de revire götürüldüğünü dile getiren Anne Topaloğlu, yaklaşık bir yıldır diş tedavisi için sıra bekleyen tutsakların hastaneye sevklerinin yapılmadığını, hastaneye götürülen tutukluların ise ring aracında askerlerce darp edildiğini ve tedavileri yapılmadan cezaevine geri getirildiğini söylediğini kaydetti.

'AÇLIK GREVİNE BAŞLAYACAKLAR; DUYARLILIK İSTİYORLAR'

Anne Topaloğlu’nun verdiği bilgiye göre, cezaevindeki tutsaklar bu baskı ve uygulamalara karşı Pazartesi gününden itibaren süresiz-dönüşümlü açlık grevine başlayacak.

Tutsakların cezaevi şartları düzelene kadar da açlık grevine devam edeceklerini aktardığını belirten Anne Topaloğlu, tutsakların insan hakları savunucularına ve kamuoyuna çağrıda bulunarak, cezaevindeki uygulamalara ses çıkarılmasını istediğini kaydetti.