'Tecrit, komple saldırıdır'

HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, Öcalan üzerindeki tecridin Kürt halkının yaşamına yönelik komple bir saldırı olduğunu söyledi.

DBP Van İl Eşbaşkanı Ayla Tarhan ve HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde yıllardır süren tecrit politikalarına karşı tüm kadınları mücadele çağırdı.

ANF’ye konuşan HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, tecridin hukuksuz, gayri meşru ve insanlık suçu olduğunu belirterek, Öcalan şahsında tüm Kürt halkına ve tutsaklara uygulandığını vurguladı. “Kürt halkının yaşamına yönelik komple bir saldırıdır“ diyen Orhan, bu kesintisiz işkencenin net olarak reddedilmesi gerektiğini söyledi. Evrensel hukuk ve insani normların dikkat alınarak tecride son verilmesini isteyen Orhan, bunun demokratik bir barış ortamının oluşmasında tereddütsüz katkı sunacağını kaydetti.

KÜRTLERİ SİNDİRMENİN PARÇASI

DBP Van İl Eşbaşkanı Ayla Tarhan ise 5 Nisan 2015’ten bu yana süren tecridin son bulması için daha fazla çaba gerektiğini ifade etti. Tarhan, şunları söyledi: “Bir insanlık suçu olan tecrit, Sayın Öcalan şahsında Kürt halkına uygulanan ağırlaştırılmış yok etme politikasıdır. Bunun, Kürt halkını sindirme politikalarının bir parçası olduğunu biliyoruz. Buradan bütün kadınlara çağrımız, tecridin son bulması için hep birlikte harekete geçmeliyiz.”