OHAL uzatıldı, hava sahası Güney Kürdistan'a kapatıldı

Türk devleti, OHAL'in 3 ay uzatılmasına, Türk hava sahasının Güney Kürdistan'a kapatılmasına karar verdi.

Türk Milli Güvenlik Kurulu (MGK), AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda toplandı. MGK'de OHAL'in 3 ay daha uzatılması, İdlib operasyonu ve Kerkük'te yaşanan gelişmeler ele alındı.

Yaklaşık 1 saat 40 dakika süren MGK'den sonra Erdoğan başkanlığında Bakanlar Kurulu toplandı.

KARARLAR

Toplantıların ardından açıklama yapan Hükûmet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Türkiye hava sahasının, Güney Kürdistan'dan yapılacak uçuşlara kapatıldığını açıklarken, "Hiçbir uçak, Türk hava sahasını kullanarak, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’ne uçuş yapamayacak” diye konuştu.

Bozdağ, "OHAL’in 3 ay daha uzatılmasına karar verildi. Meclis’in kabul etmesi durumunda OHAL, 3 ay daha uzatılacak" dedi.

Bir soru üzerine Bozdağ, İbrahim Halil (Habur) Sınır Kapısı’nın, Irak hükûmetine devredilmesi için çalışma başlatıldığını söyledi.

KERKÜK

Bekir Bozdağ, Kerkük'ün işgal edilmesine ilişkin ise, "Kerkük’te teröristlere alan açıldığı haberleri Türkiye’yi rahatsız etmiştir. Irak’ın egemenliğinin korunması önemlidir. Irak hükûmetinin Kerkük’e yönelik attığı adımı önemsiyoruz. Türkiye olarak gelişmeleri takip ediyoruz. Türkiye’nin gözü kulağı oradadır” ifadelerini kullandı.