O avukatın davalarında ikinci kez MİT ifadesi değişti!

Avukat Marvin Schroth'ın biri DAİŞ’li diğeri MİT ajanı iki müvekkili de önce MİT’e çalıştıklarını söyledi ama daha sonra ifadelerini değiştirdi.

Avukat Marvin Schroth'ın müvekilleri MİT ajanı Mehmet Fatih Sayan ve Düsseldorf'ta saldırı planlayan DAİŞ hücresinin lideri Saleh A.'nın davasında bir benzerlik daha ortaya çıktı. Sayan gibi Saleh A. de önce MİT'e çalıştığını söyledi, fakat sonra ifadesini değiştirdi.

Kürt siyasetçilerine yönelik gerçekleşecek suikastlar için Almanya'ya gönderilen MİT ajanı Mehmet Fatih Sayan’ın davası 8 Eylül günü Hamburg kentinde başladı. Ekim'in ortasına kadar sürmesi beklenen davada Sayan'ın 2013 yılından beri Türk istihbaratına çalıştığı ve bunun karşılığında 30 bin Euro para elde ettiği belirtiliyor.

Ancak davada Sayan'ın hem soruşturma hakimine ve hem de Alman polisine verdiği ifadelerini değiştirmesi ise dikkat çekti. Ajan Sayan kimliğinin deşifre olmasından sonra 12 Aralık 2016 günü Hamburg'ta Federal Göç ve Mülteciler Dairesi'ne gidip iltica başvurusunda bulunmuştu.

Buradaki ilk ifadesinde MİT'in Kürt siyasetçilerine yönelik hazırladığı suikast ekibinde olduğunu anlatan Sayan, Şubat 2017'de Federal Emniyet Teşkilatı (BKA) ekibine ise bambaşka şeyler anlatmaya çalıştı.

Sayan aynı tavrını duruşma sırasında da sergilemiş, suçlamaların hemen hepsini özel hayatındaki tesadüflere bağlayıp ret etmiş, MİT’i aklayıp suçu Gülen Cemaati’ne yakın polislere atmak istemişti. Sayan duruşmada "Hakkımda çıkan haberleri iltica başvurusunun kabul edilmesi için doğruymuş gibi kabul ettim" gibi "akıllıca" sayılabilecek bir manevra yapması dikkat çekmişti.

SAYAN'IN 'AKIL HOCASI' AVUKATI MI?

Sayan'ın akıl hocasının avukatı Marvin Schroth olduğu tahmin ediliyor. Son dönemlerde Almanya'da yargılanan DAİŞ çetesi üyelerinin davalarında savunma avukatı olmasıyla dikkat çeken Schroth'ın girdiği davalarda ne gariptir suçlular MİT bağlantılarına yönelik ifadelerini değiştiriyorlar. Marvin Schroth'ın müvekkillerinden birisi de Düsseldorf'da davası süren DAİŞ'çi Saleh A.

2016 yılının Haziran ayında Düsseldorf'da DAİŞ adına terör saldırısı hazırlığı içindeyken çökertilen hücrenin lideri olan Saleh A. iki arkadaşının yakalanmasından sonra bizzat kendisi gidip Fransa'da polise teslim olmuştu. Sayan'ın da onun gibi teslim olması her iki davadaki bir başka benzerlik.

Çetele üyelerinin Suriye'ye geçişlerini organize etmesi için DAİŞ'in Saleh A.'yı Türkiye'ye gönderdiği belirtiliyor. Duruşmalardan önce soruşturma ekibine verdiği ilk ifadesinde MİT için çalıştığını söyleyen Saleh A.'nın şu bilgileri ise dikkat çekti:

"Hamza C. ile birlikte 2014 yılının Mayıs ayında Türkiye'ye geçtim. Türkiye'de gizli olarak Türk istihbaratı ile birlikte çalıştım. Verdiğim bilgilerle Türk polisi operasyonlar yaptı ve 50'ye yakın DAİŞ üyesini gözaltına aldı. Ayrıca aralarında ABD konsolosluğunun da olduğu birçok hedefe yönelik saldırının yapılmasını engelledim."

DAİŞ'ÇİNİN DAVASINDA DA MİT İFADESİ DEĞİŞTİ!

Saleh A. daha sonra mülteci olarak bir bot ile Yunanistan'a, oradan da Almanya'ya gelip sığınma talebinde bulundu. Saleh A. Almanya'ya geldikten sonra Düsseldorf'ta terör saldırısını gerçekleştirecek hücreyi hazırlamaya başladı ve Facebook üzerinden Suriye'deki DAİŞ merkezine "Eylem için her şey hazır, bundan sonrası Allah'a kaldı" şeklinde bir mesaj gönderdi.

Düsseldorf Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde devam eden Saleh A. ve hücresinin davasında ifadelerin birden bire değişmesi dikkatleri avukatın üzerine çekti. Ne gariptir Saleh A. da ajan Mehmet Fatih Sayan gibi mahkemede MİT ile bağlantılarını inkar ederek sadece "İstihbarat örgütleri için Suriye'ye gittim" demekle yetindi.

Saleh A.'nın DAİŞ ile bağlantılarını kabul etmeyen avukatı Marvin Schroth üstelik onun Suriyeli değil de Cezayirli olduğunu iddia etti. Şimdi Saleh A.'nın davası ifadelerin sık sık değişmesi yüzünden ilerlemiyor. Avukat Schroth'ın aynı taktikleri Sayan'ın davasında da uygulaması yüzünden benzer bir durumun Hamburg'da da yaşanabileceği belirtiliyor.

KAFA KESENLERİN AVUKATI!

Marvin Schroth geçtiğimiz Mart ayında yine Berlin'de hakim karşısına çıkan ve savaş suçu işlemekten yargılanan Irak ordusunun eski subayı Rami K.'nın da savunmasını üstlenmişti. Rami K. Almanya'ya gelip sığınma talebinde bulunduktan sonra Irak'ın Tikrit kentinde 2015 yılında savaşırken kesilmiş kafalarla poz verdiği ortaya çıkmıştı.