Nuriye ve Semih’in ellerimizden kayıp gitmesine izin vermeyeceğiz

Nuriye ve Semih ile Dayanışma Platformu, İstanbul’un Kadıköy ilçesinde bir eylem gerçekleştirdi.

Nuriye ve Semih ile Dayanışma Platformu, KHK ihraçlarına karşı 135 gündür açlık grevinde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın taleplerinin kabul edilmesi ve serbest bırakılmaları için Kadıköy Süreyya Operası’ndan Khalkedon Meydanı’na yürüdü.

Bu hafta açıklamayı okuyan Suruç katliamı gazisi Koray Türkay, “Bizi katledilenler, Nuriye ve Semih’i ihraç edip ölüme terk edenlerdir” derken, KHK’larla ihraç edilen Akademisyen Serdar Başçetin ise, “Onların ellerimizden kayıp gitmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Nuriye ve Semih ile Dayanışma Platformu üyeleri, hukuksuz bir şekilde tutuklu bulundukları cezaevlerinde KHK zulmüne karşı açlık grevlerinin 135 gününü geride bırakan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın taleplerinin derhal kabul edilmesi için yürüdüler. Umudun çocuğu Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, Tiyatrocu Orhan Aydın, Suruç gazisi Koray Türkay’ın katıldığı yürüyüşte , Gülmen ve Özakça’nın resimleri , “Açlık grevi 135 gününde” yazılı dövizler yanı sıra dev 135 harfleri ve “Bıçak kemikte” yazısı taşındı. Kitle yürüyüş boyunca hep bir ağızdan, “Nuriye, Semih onurumuzdur”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “KHK’lar gidecek biz kalacağız”, “Her yer yüksel her yer direniş”, “Direne direne kazanacağız” , “Emekçiyiz haklıyız kazanacağız” sloganlarını attı.

TİMTİK: ‘ONURUMUZU AKP’YE ÇİĞNETMEYECEĞİZ !’

Khalkedon Meydanı’na varıldığında, üzerinde Gülmen ve Özakça’nın resimlerinin yer aldığı, “Açlık grevi 135. Gününde. Nuriye ve Semih’in talepleri kabul edilsin” pankartını açan kitle adına ilk konuşma Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) avukatlarından Barkın Timtik tarafından yapıldı. İçişleri Bakanı Soylu’nun Nuriye ve Semih’i “terörist” ilan eden bir kitapçılık yayınladığını hatırlatan Timtik, “Asıl terörist bu ülkeyi tutsak ve işçileri ihraç edenlerdir. Asıl terörist iktidardır” dedi. İki emekçinin taleplerinin derhal kabul edilmesini isteyen avukat Timtik, “Ya Nuriye ve Semih’in haklarını geri vereceksiniz ya da tüm halkı kendinize düşman edeceksiniz” diye konuştu. Yarın Yüksel Meydanı’na yapılacak yürüyüş için İstanbul Kadıköy Belediyesi önünden saat 09.00’da Ankara’ya otobüs kalkacağını aktaran Timtik, yapılacak yürüyüşe katılım çağrısı yaptı. Timtik, “Güven Parkı’ndan Yüksel Caddesi’ne yapacağımız yürüyüş belki engellenecek, belki ayaklarımız patlayacak, önümüz kesilecek, cop yiyeceğiz ama onurumuzu AKP’ye çiğnetmeyeceğiz” dedi. Timtik , Nuriye ve Semih için Nazım Hikmet’in bir şiirini seslendirdi.

‘ONLARIN ELLERİMİZDEN KAYIP GİTMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ !’

KHK’larla ihraç edilen ve Nuriye ve Semih’in talepleri kabul edilmesi için 5 günlük açlık grevini sonlandıran Akademisyen Serdar Başçetin, iki eğitimcinin sade ve basit bir talepleri olduğunu; işlerine geri dönmek istediklerini hatırlattı. “Onların ellerimizden kayıp gitmesine izin vermeyeceğiz” diyen Başçetin, “Eğer onların ellerimizden kayıp gitmesine izin verirsek, bunun acısını ömür boyu yaşayacağız” diye konuştu.

Bu haftaki açıklamayı Suruç gazisi Koray Türkay okundu. Açıklama öncesi kısa bir konuşma yapan Türkay, “Esmer çocukları biraz olsun yüzünü güldürmek için çıktığımız yolda bizi katledenler bugün Nuriye ve Semih’i ihraç edip ölüme terk edenlerdir” dedi. Bugün açlık grevinin 135 günü, hükümetin utancında 135 günü, direniş tarihinin 135 günü olduğunu vurgulayan Türkay, Nuriye ve Semih’in derhal serbest bırakılmasını, taleplerinin kabul edilmesini, hukuksuz bir şekilde KHK’larla ihraç edilen emekçilerin işlerine geri iade edilmesini, OHAL ve KHK’larla son verilmesini istedi.

Eylem, alkış, zılgıt ve ıslıklarla sona erdi.