‘Nuriye Gülmen’i de istiyoruz’

Nuriye ve Semih İçin Dayanışma üyeleri, KHK zulmüne karşı 226 gündür açlık grevinde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın taleplerinin kabul edilmesi için Kadıköy Süreyya Operası önünde eylem düzenledi.

Sincan Cezaevi Mahkemesi’nde bugün görülen 3. Duruşmada Özakça’nın serbest bırakılmasını, “Hoş geldin Semih” sloganlarıyla kutlayan üyeler, “Nuriye’yi de istiyoruz” diyerek Nuriye Gülmen özgürlüğüne kavuşana kadar mücadeleye devam edeceklerini vurguladılar.

Her Cuma olduğu gibi Kadıköy Süreyya Operası önünde bir araya gelen Nuriye ve Semih İçin Dayanışma üyeleri, OHAL KHK’lerle karşı 226 gündür açlık grevinde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nin işlerine geri iade edilme taleplerinin kabul edilmesini istedi. Bugün Ankara Sincan Cezaevi Mahkemesi’nde görünen duruşmada öğretmen Özakça’nın serbest bırakılmasını, “Çaw bela” şarkısını seslendirerek kutlayan üyeler, Akademisyen Nuriye Gülmen’in de derhal serbest bırakılmasını istediler.

OHAL KOMİSYONUNA ÇAĞRI: DOSYALARI ÖNE AL

Polis ablukası altında gerçekleşen eylemde, Nuriye ve Semih’in fotoğraflarının açıldı; “Açlık grevi 226. gününde, ‘İşimizi geri istiyoruz’” yazılı pankart ile “Açlık grevi 226. gününde” dövizleri taşındı. “Nuriye, Semih yaşayacak”, “KHK’ler gidecek biz kalacağız”, “Emekçiyiz haklıyız kazanacağız”, “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek”, “Savunma hakkı engellenemez” sloganları atıldığı eylemde, ilk konuşmayı Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) İstanbul Temsilcisi Ümit Efe yaptı. Semih Özakça’nın "Biz ölmek üzere olan Afrikalı çocuğuz, karşımızda akbabalar bekliyor" sözünü hatırlatan Efe, “Onlar 226 gündür bedenlerini açlığa yatırarak, KHK’lerle bu ülkede emekçilerin başına gelenleri karşısında dimdik ayakta bir abide olarak duruyorlar. Tek talepleri işleri ve aşlarını geri almak. Onlar, böyle yaşayarak ölmektense, onurumuzla direniriz diyenler” diye konuştu. Semih Özakça’nın tahliye edilmesinin yeterli olmadığını, “Nuriye’yi de istiyoruz” diyen Efe, Nuriye ve Semih’in taleplerinin derhal kabul edilmesini ve OHAL Komisyonunda dosyalarının öne alınmasını istedi.

‘NURİYE ÜZERİNDEN EMEKÇİ VE DEVRİMCİLERİ TERBİYE ETMEYE ÇALIŞIYORLAR’

Nuriye Semih için Dayanışma üyeleri adına bu hafta açıklama Ebru Esen tarafından okundu. Bugün Nuriye ve Semih’in 3. duruşmasının görüldüğünü hatırlatan Esen, Semih Özakça duruşmada hazır bulunurken, Nuriye Gülmen’in “sağlığı uygun değil” gerekçesiyle duruşmaya getirilmediğini söyledi. Bu yaşananların, OHAL ve KHK faşizmine karşı iktidarın karşısına dikilmesini bir irade savaşına dönüştüren Nuriye Gülmen’in tutuklanmasına dönük komplonun sadece bir parçası olduğunu vurgulayan Esen, “Nuriye Gülmen’den intikam alarak yüzbinlerce ihraç edilmiş emekçiyi, halkları ve devrimcileri terbiye etmeye çalışıyorlar” dedi.

Bugün görülen duruşmada öğretmen Semih Özakça tahliye edilirken, akademisyen Nuriye Gülmen’in tutukluluk halinin devamına karar verildiğini hatırlatan Esen, “Dayanışma olarak haklı taleplerinin savunucu olduğumuz öğretmen Semih Özakça’ya hoş geldin diyerek siyasi iktidarın Nuriye Gülmen nezdinde devam eden hukuksuz ve tehdit mekanizmalarını tanımıyor ve teşhir ediyoruz. Nuriye Gülmen’e yönelik fiziki, siyasi ve tıbbı tecridin derhal sonlandırılmasını istiyoruz. Semih’i mücadeleyle aldık, Nuriye Gülmen’in özgürlüğüne kavuşması için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Nuriye ve Semih’in 17 Kasım’da Sincan Cezaevi Mahkemesi’nde görülecek duruşmaya katılım çağrısı yapan üyeler, öğretmen Semih Özakça tahliye edilmesini hep bir ağızdan, “Çaw bela” şarkısını söyleyerek kutladılar.