Nesin: Madımak kararını verenler bugün iktidarda

Yazar Aziz Nesin’in oğlu Ahmet Nesin, Madımak katliamı kararını verenlerin bugün iktidarda olduğunu belirterek, “Madımak kararını derin devlet verdi” dedi. Nesin, Perinçek’in de Madımak katliamı ile bağlantılı olduğunu söyledi.

Sivas’ta 2 Temmuz 1993 yılında yakılan Madımak katliamının üzerinde 25 yıl geçti. Failleri belli olmasına rağmen, cezalandırılmadı. Dava zaman aşımına uğratılarak, düşürüldü. Devlet katliamın üstünü örtmeye çalışsa da her yıl 2 Temmuz tarihinde yapılan etkinliklerle yaşamını yitirenler anılıyor.

MADIMAK’I DEVLET YAPTI

Madımak otelinde bulunan ve şans eseri yaralı olarak kurtulan yazar Aziz Nesin’in oğlu Ahmet Nesin, katliam kararını derin devletin verdiğini belirterek,” Bu planlı ve organizeli bir olaydır. Bunun kararını da veren derin devlettir. Eğer 2 Temmuz öncesine bakılırsa, bu çok net bir şekilde anlaşılıyor” diye konuştu.

DOĞU PERİNÇEK DE İŞİN İÇİNDE

Nesin, katliam öncesini şöyle anlattı: “Aziz Nesin ve arkadaşları 12 Eylül sonrasında bir sürü firma kurdular. Ekin A.Ş, On binler A.Ş gibi bir çok firma kurdular. Dernek kurmak yasak olduğu için bu tür şirketler kurdular. Amaçları bir gazete çıkarmaktı. Gazete çıkarmak ve ekip toplamak o kadar sorun değildi. Ama gazete izni almak ve benzeri işlemler hem zordu hem de çok zaman alıyordu. Biz de acele ettik. O aklı kim verdi bilmiyorum ama '2000’e Doğru gazetesi var. Aydınlık çıkmıyor, satın alalım hemen ertesi gün gazeteyi basalım' önerisi yapıldı ve kabul edildi. Doğu Perinçek cezaevindeydi. Onun için Feyza Perinçek ve Ferit İlsever ile görüşüldü. Gazeteyi satın aldık. Fakat orada Doğu’nun arkadaşları ‘Madem sol bir gazete çıkarıyorsunuz. İşin içinde biz de olalım’ önerisinde bulundular. Maalesef bu numarayı Aziz Nesin ve arkadaşları yuttu. Ama parti gazetesi olmama şartıyla anlaşıldı. Gazetenin sorumlu bütün isimleri bunlarda kaldı. Ben bir gün gazeteyi açtığımda Aziz Nesin’in çok yayınlamak istediği, ‘Şeytan’ın Ayetleri’ yazısının bir bölümü çevrilerek, Aydınlık gazetesinde yayınlandığını gördüm. Gazeteden hiç kimsenin haberi yoktu. Ben babamı aradım, ‘Baba bu yazıyı sen mi yayınlattın’ diye sordum, onun da haberi yoktu. O dönemde Doğu Perinçek de cezaevinde çıkıp, yazmaya başlamıştı gazetede. Sivas Madımak’ta atılan sloganlara baktığımızda bunun kim tarafından çıkartıldığı ve provoke edildiği görülüyor. Madımak saldırısının nedeni ‘Şeytan’ın Ayetleri’ydi. Doğu Perinçek’in kimlerle yargılandığı, o kanadın kimler tarafından çıkartıldığını net görüyoruz. Sivas (katliamı) da bunlar tarafından yapıldı. O günden bu yana baktığımızda Ergenekon’u görüyoruz, yargılandığını, berat ettiğini ve bugün Türkiye’yi yönettiğini görüyoruz. Bunun için sayfalar sayfalar yazmaya gerek yok. Türkiye bugün kimlerin elinde çok net görülüyor.”

Nesin, yazıyı Doğu Perinçek için kimin çevirdiğini de bildiğini ifade ederek, söylemeyeceğini ve bunun bir sır olarak kendisiyle mezara kadar gideceğini belirtti.

‘HEDEF AZİZ NESİN’Dİ’

Madımak’ın tek başına bir olay olmadığını dile getiren Ahmet Nesin, şöyle devam etti: “Türkiye tarihinde Madımak tek değil. Ona benzeyen çok olay var. Ben en çok 6-7 Eylül olaylarını Madımak’a benzetiyorum. Bu tip olayları derin devlet planlar. Ama hesap edemediği halkın cahilliğidir. Sanır ki bir iki yürüyüş yapacak, dükkân yakacak olay bitecek. Ama öyle değil. Halk o kadar cahil ki, Madımak ‘ta 33 kişinin yanmasına neden oldu. 6-7 Eylül olaylarında Rumların ve Ermenilerin ülkeyi terk etmesine neden oldu. Bu kesim işe başladı mı sonucu böyle olur. Yine Kahraman Maraş var. Madımak saldırısının esas hedefi Aziz Nesin’di. Atılan sloganlar ve taşınan pankartlar bu yönlüydü. Aleviler değildi. Kahraman Maraş’ta tek başına Aleviler değildi. Gelişen sol ve devrimci hareketler hedef alınmak istendi. bana göre öyleydi.”

Ahmet Nesin, babasının Madımak’ta tesadüfen kurtulduğunu ifade ederek, “Zaten saldırı olunca oradakiler babamı üst katta çıkarıyorlar. İtfaiyenin geldiğini görünce babam ve beraberindekiler pencereye çıkıyor. Babama verilen koruma kendisine çok benziyor. Onun için o zannedip, itfaiye merdivenin merdivenini çıkarıyorlar. Aşağıya indiğinde babama saldırıp, kafasını yarıyorlar” dedi.

‘ERDOĞAN’I ERGENEKON YÖNETİYOR’

Madımak otelindeki yakma olayının derin devletin kararı olduğunu söyleyen Nesin, şunları belirti:

“Bu kararı bir grup, İslamcı, tarikat, dinci ve sokaktaki insanların aldığı bir şey değil. Bunlar yapmış olabilir ama bunun kararını derin devlet almıştır. Onların içerisinde olan MİT ve derin devletin adamları yönlendirmiştir. Ama esas kararı da derin devlet tarafından alınmıştır. Çünkü öncesini bir kenara bırakalım 12 Eylül’den sonra Aziz Nesin, gazete çıkarmak istemiştir, aydınlar bildirisi önerisini yapmıştır, Kürtler üzerinde çalışmaları olmuştur sisteme karşı çıkmıştır. Ta Erdoğan’a kadar gelecek olan sistem bu adamı niye yaşatsın ki. Bütün bunlar yeterlidir de artar.”

“Madımak’ı yakan ekip Ergenekon ekibidir” diye vurgulayan Nesin, şöyle devam etti. “Bunun İçerisinde Doğu Perinçek de var. Bunlar bugün iktidardalar. Erdoğan’ı da onlar yönlendiriyor. Daha önce iyi kötü bir masa vardı ama o devrildi Kürdistan’da bir çok saldırı oldu. 15 Temmuz darbesiyle de tamamen iktidarı ele geçirdiler. Bu darbe Fetocu darbesi değil. NATO subayların yaptığı bir darbeydi ve bunun içinde Fetocular da vardı. Bir çok kişi tasfiye oldu. Kürt sorununda barış isteyen bir çok generalde tasfiye edildi. Bir tek Kürtlere düşman, NATO’ya karşı ve Shanghai 5’lisini destekleyen grup var. Devlet Bahçeli de o grubun içerisindedir. Erdoğan’ı hiç bir hükmü kalmamıştır. Onlar, yönlendiriyor.”

Nesin, 25 yıl geçmesine rağmen sorumluların açığa çıkmamasını şu sözlerle açıkladı: “ Sosyalist ve devrimci iktidarlar dışında dünyanın hiç bir yerinde burjuva sistemleri, hiç bir şekilde derin devletleri yargılayamaz çünkü işin içinde kendisi de vardır. Derin devletlerin hiç bir katliamı aydınlanamaz. İşte bizim gibi olur, zaman aşımına uğrar.”

Ahmet Nesin, derin devletin kirli işlerinden söz ederken, son olarak Türkiye bir iç savaşa doğru gittiğine dikkat çekti. Yeni bir darbe olabileceğine işaret eden Nesin, “Bunun çok uzun sürmeyeceğini düşünüyorum” diye noktaladı.