NAV-DEM: Yarın sandıklara gidelim; AKP'den kurtulalım!

NAV-DEM, Almanya’daki seçmenleri yarın sandığa çağırarak, "Gidebilme imkanına sahip olmayanlar, şehirlerde kurulan seçim komisyonlardan yardım talep etsinler" dedi.

Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM), yarın Almanya'da oy kullanma sürecinin başlamasına ilişkin, bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, HDP'nin iki ittifaka karşı halklarla buluşarak alternatif olduğu, Türkiye’yi faşist diktatörlükten kurtaracak olanın da bu blok olduğu belirtildi.

'SORUMLU DAVRANMAZSAK BÜYÜK TEHLİKEYİ BEKLERİZ!'

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Demokrasi bloku halkların uzun süreye dayalı köklü ittifakı olmaktadır. AKP-MHP faşizminden zarar gören geniş toplumsal kesimlerin ittifakıdır. Ancak AKP, Türkiye’yi içeride ve dışarıda büyük badirelerle karşı karşıya getirecek savaşta ısrar etmekte karar kılmıştır. Doğru tutum alınmazsa ciddi olumsuzluklar ve büyük tehlikeler beklenmektedir.

Başlattıkları ve yürütmek istedikleri savaş, korku etkeni olan başta Kürt özgürlük hareketi olmak üzere Türkiye demokrasi güçlerini ezmeye yöneliktir. Bu durum doğru tespit edilip zamanında tutumlar ortaya konulmazsa tüm demokrasi güçlerini ciddi olumsuzluklar ve büyük tehlikeler beklemektedir.

AKP/MHP faşizminin bu kadar saldırgan olması Kürt özgürlük hareketinin ve demokrasi güçlerinin Türkiye’yi demokratikleştirme gücünden ileri gelmektedir. Özellikle Kürdistan halkının özgürlük ve demokrasi güçleriyle birleşmesi ve Türkiye’yi demokratikleştirecek hamle yapar hale gelmeleri, bu faşist, anti-demokratik güçleri harekete geçirmiştir.

HDP etrafında oluşan demokrasi bloku şimdiye kadar oluşmuş en geniş demokrasi ittifakıdır. Bunu sağlatan HDP’nin özgürlükçü demokratik çizgisi olduğu gibi, AKP iktidarının ancak HDP’nin seçim başarısıyla iktidardan götürüleceği gerçeğidir. Bu nedenle tüm demokrasi güçleri HDP etrafında geniş bir demokrasi bloku oluşturmuşlardır. Bir yönüyle de AKP-MHP faşizmi tüm demokrasi güçlerini HDP etrafında toplanmasını sağlamıştır.

Farklı etnik ve inanç topluluklarının, sosyalistlerin ve sol demokrat güçlerin önemli bölümünün HDP etrafında toplanması ve seçimde HDP’ye oy vereceklerini açıklaması sadece AKP-MHP faşizmine karşı bir tutum olmuyor; aynı zamanda Türkiye için demokratik ulus anlayışının ne kadar gerekli olduğunu ortaya koyuyor. Bu nedenle sadece Türkiye içindeki en büyük topluluklar olan Türkler ve Kürtler değil, Çerkesler, Araplar, Azeriler, Ermeniler, Asuri-Süryaniler ve daha birçok etnik topluluk bu seçimde HDP etrafında toplanmıştır. Yine Aleviler, Êzidîler, Hıristiyanlar HDP etrafında toplanmışlardır. Kuşkusuz HDP’ye oy verenlerin büyük çoğunluğu Sünni inancından olan insanlarımızdır.

'AKP'DEN RAHATSIZ OLAN HDP'YE OY VERMELİ'

Türkiye’yi AKP-MHP faşist ittifakından kurtaracak tek güç demokrasi blokudur. AKP faşizminden gerçek anlamda kurtulmak isteyenler oyunu HDP’ye verir. AKP’nin bütün amacı HDP’yi baraj altında tutmaksa, AKP’den rahatsız olan her kesimin de HDP’ye oy vererek AKP’ye bir tokat atması gerekir. Bu açıdan AKP’den rahatsız olan, CHP ya da başka bir partiye oy verenler amaçlarına ancak HDP’ye oy vererek ulaşabilirler."

NAV-DEM, özellikle Almanya’da yaşayan Türkiyeli ve Kürdistanlıları, yarın sandık başına oylarını kullanmaya çağırarak, "Gidebilme imkanına sahip olmayanlar, şehirlerde kurulan seçim komisyonlardan yardım talep etsinler. Bu konuda tüm meclislerimiz halkın hizmetindedir. Her şeyi değiştirebilecek o kıymetli oyunuzu mutlaka kullanmalısınız" dedi.

'OYLARIMIZ SOYKIRIMI ENGELLEYECEK'

NAV-DEM, açıklamasının sonunda şu çağrı ve bilgilere de yer verdi:

"NAV-DEM'e bağlı tüm bileşenler, meclisler, ulusal kurumlar, yerel komite ve komisyonların çalışmalarının merkezinde seçim çalışmaları olmalıdır. 19 Haziran’a kadar temel çalışmamız seçim çalışması olacaktır. Tüm kurumların, hareketler, seçim ittifakı yapan güçler, ulusal ve yerel komisyonlar, çalışmalarını bu eksende ele almalıdırlar. Avrupa’da elde edeceğimiz seçim sonuçları oldukça önemlidir. 24 Haziran seçimlerinde elde edilecek başarı, Kürdistan’da soykırım politikasını engelleyen çok önemli bir araç olabilir. Bu aracı en iyi, en doğru ve en sonuç alıcı bir biçimde elde edecek olan da Avrupa seçim çalışmasından ortaya çıkacak sonuç olacaktır.

Unutmayın, bir oy çok şeyi değiştirir.

Almanya'nın 13 merkezinde oy kullanılacak. Oy kullanma, 09.00'dan 21.00'a kadar sürecek."