Mevzu Kürtler ise Almanya, Türk devletini aratmıyor!

Erdoğan rejiminin Berlin yönetimine "PKK'ye destek veriyorsunuz" iddialarının aksine Almanya'nın Kürt özgürlük hareketine karşı elinden geleni yaptığı ortaya çıktı.

Alman İçişleri Bakanlığı 13 yılda 4.500 soruşturma, 240 kişi hakkında ise "yabancı bir terör örgütüne üyelikten" dava açıldığını bildirdi.

7-8 Temmuz tarihleri arasında Hamburg'da gerçekleşecek G-20 zirvesi öncesinde Alman güvenlik birimlerinin en büyük korkusu Kürtler ve Erdoğan yandaşları arasında çatışmaların çıkması. Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ise dün yaptığı açıklamada Kürt göstericilere yönelik şiddet olaylarında sert müdahale edileceğini belirtmişti.

Erdoğan'a karşı protesto eylemi düzenlenmesine izin verildiğini bildiren İçişleri Bakanı, PKK'ye destek verecek eylemlere ise izin vermeyeceklerini ifade etmişti. Zirve öncesi başta Türk cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere AKP'li bakanların Almanya'ya yönelik "PKK'ye destek veriyorsunuz" iddialarına yeniden başladılar.

Bu iddiaların aksine Alman polis ve savcılarının Kürt özgürlük hareketine karşı Türkiye'yi aratmayacak şekilde sindirme mücadelesi yürüttüğü ortaya çıktı. Alman devlet televizyon kanallarından MDR "Almanya PKK'ye karşı gevşek mi mücadele ediyor?" başlığıyla bugün yayınlanacak bir program hazırladı.

PKK YASAĞI MART'TA SERTLEŞTİRİLDİ

1993 yılından itibaren yürürlükte olan PKK yasağının geçtiğimiz Mart ayında sertleştirildiğine dikkat çekilen programda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterlerinin yanı sıra birçok sembolün yasaklandığı hatırlatıldı.

Programa konuşan İçişleri Bakanı sözcüsü Johannes Dimroth ise 2004 yılında bu yana PKK yasağı ile bağlantılı olarak 4500 soruşturma açıldığını bildirdi. Bu davaların çoğunun "gösteri yasasını ihlal" suçundan açıldığı belirtilirken, sözcü Dimroth 1992 yılından bu yana ise PKK yöneticisi oldukları iddiasıyla 90 kişinin de ağır hapis cezalarını çarpıtıldığını açıkladı.

Sözcünün verdiği bilgilere göre Almanya'nın son yıllarda yürürlüğe koyduğu "Yabancı terör örgütüne üyelik" yasası çerçevesinde 240 Kürt siyasetçi ve aktivist hakkında toplam 180 soruşturmanın açıldı. Ayrıca şu anda Federal Savcılığın bu konuyla bağlantılı olarak 24 soruşturma yürüttüğü öğrenildi.

POLİSİN KÜRTLERE KARŞI ŞİDDETİ ARTIYOR

1990'lı yılları aratmayacak şekilde Alman polisinin Kürt göstericilere yönelik şiddeti de artırdığı gözleniyor. Geçtiğimiz Haziran ayında Almanya'nın PYD, YPG ve YPJ bayraklarını yasaklama kararını protesto etme amacıyla Berlin'de bir kitlesel gösteri düzenlenmişti. YPG ve YPJ bayraklarının taşınmasını gerekçe yapan polis göstericileri saldırmış, 3 gösterici yaralanmıştı.