Mardin’de işgalciler bozguna uğratıldı

HPG/YJA Star gerillaları Mardin’da İşgalci Türk ordusuna ağır darbeler vurdu. Gerçekleştirilen eylemlerde Mardin PÖH Şube Müdürü Tufan Kansuva'nın da aralarında bulunduğu 8 PÖH, 5 asker ve 2 kontra öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Mardin Omeryan’da gerçekleştirilen eylemin detaylarını açıkladı.

HPG açıklaması şöyle:

23 Ağustos günü işgalci TC ordusu kontraların öncülüğünde Mardin’in Savur ilçesi kırsalında bir işgal operasyonu başlatmıştır. Operasyonda güçlerimiz ile işgalciler arasında şiddetli çatışmalar yaşanmış ve çok sayıda düşman askeri öldürülmüştür. Yaşanan bu çatışmalarda düşmana karşı kahramanca savaşan 5 yoldaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

5 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

İşgalci TC ordusu bir süredir Mardin’in Omeryan alanında gizli birliklerin desteği ile pusulama faaliyetleri yürütmektedir. Güçlerimiz Xırbê Mırişka ve Mehsertê alanları arasında pusulamalar yapan düşman birliğini denetim altına almış ve 4 Eylül günü saat 01.30’da bu birliği sabotaj taktiği ile hedeflemiştir. Düşmanı sabotaj taktiği ile hedefleyen güçlerimiz yakın mesafeden düşman birliğini yoğun ateş altına da almıştır. Gerçekleştirilen etkili vuruşlar sonucunda tespit edilebilen 5 düşman askeri öldürülmüş, 5 asker ise yaralanmıştır. Bu eylemi gerçekleştiren birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

PÖH ŞUBE MÜDÜRÜ DE ÖLDÜRÜLDÜ

7 Eylül günü işgalci TC ordusu Mardin’in Omeryan alanında çok sayıda asker, kontra ve özel harekat polislerinin katılımı ile operasyon kapsamını genişletmiştir. Güçlerimiz alana intikal eden operasyonun yaklaşık 60 kişiden oluşan bir birliğini denetim altına almış ve yakın mesafen etkili vuruşlar gerçekleştirmiştir. Operasyon birlikleri ile güçlerimiz arasında yaklaşık olarak 2 saat devam eden çatışmalarda Mardin PÖH Şube Müdürü Tufan Kansuva olmak üzere toplam 8 PÖH elemanı ile en az 2 kontra öldürülmüştür. Çok sayıda yaralanın da olduğu bu eylem ardından işgalci TC ordusu Skorsky helikopterler ve sivil araçlar ile ölü ve yaralılarını alandan uzaklaştırmıştır. 8 Eylül gününe kadar güçlerimiz ile işgalciler arasında aralıklarla çatışmalar yaşanmıştır. 8 Eylül günü öğlen saatlerinde güçlerimiz ile işgalciler arasında şiddetli çatışmalar yaşanmış ve bu çatışmalarda da çok sayıda düşman askeri öldürülmüştür. Operasyon süresi boyunca düşmana karşı fedai bir direniş ruhu ile savaşan ve düşmana ağır kayıplar verdiren 3 yoldaşımız şehitler kervanına katılmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın sicil bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

ŞEHİR DİRENİŞÇİLERİNİN İNTİKAMI ALINDI

Omeryan alanında işgalcilerin başlattığı operasyon, güçlerimizin geliştirdiği direniş ile karşılaşmış ve düşmana ağır kayıplar verdirilmiştir. Farklı eylem taktikleri ile geliştirilen eylemler ile işgalci ordu Omeryan alanında bozguna uğratılmış ve faşist TC devletinin sürekli şov yaparak geliştirdiği psikolojik harekat tamamen boşa çıkarılmıştır. Gerillanın düşmana vurduğu darbeler savaşın tüm gerçekliğini ortaya çıkarmış ve işgalcilerin tüm yalanlarını gün yüzüne sermiştir. Omeryan alanında öldürülen Mardin PÖH Şube Müdürü Tufan Kansuva, işgalcilerin Kürdistan’da gerçekleştirdiği katliamlarda yer almıştır. Nusaybin şehir direnişlerinde katledilen kadınların, gençlerin ve çocukların kanında eli olan bu şahıs güçlerimiz tarafından öldürülmüş ve katledilen insanlarımızın intikamı alınmıştır.

İŞGALCİLERE AİT ARACA SABOTAJ EYLEMİ

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 12 Eylül günü saat 09.00’da Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Grana boğazı ile Tepê Xwedê arasındaki yolda ilerleyen işgalcilere ait bir araca yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylem sonucunda araç ve içindeki askerler ile beraber tümden imha edilirken, çevrede bulunan 2 düşman askeri ise ağır yaralanmıştır. Eylem ardından çevresindeki alanları ağır silahlar ile rastgele bir şekilde tarayan işgalci TC ordusu akşam saatlerine kadar araç enkazını alandan kaldıramamıştır. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

ÇELÊ’DE OPERASYON

11 Eylül günü işgalci TC ordusu Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Kınyaniş alanında bir işgal operasyonu başlatmıştır. Bu operasyon Şehit Rêber alanı ve Şehit Pılıng Tepesi çevresinde pusulamalar şeklinde devam etmektedir.

HEFTANİN’E BOMBARDIMAN

12 Eylül günü saat 12.00 sularında işgalci TC ordusu Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine bağlı Şehit Ahmet Rapo vadisini bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”