Manisa ve Aydın'da tutuklama, İstanbul'da gözaltı

AKP/Saray rejiminin siyasi soykırım uygulamaları kapsamında, Manisa ve Aydın'da 8 kişi tutuklanırken, İstanbul'da da çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Manisa’nın Salihli ilçesinde 9 Mayıs sabahı evlere yapılan eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alınan 18 kişi, Salihli Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıkta ifadeleri alınan 18 kişi, tutuklama istemi ile mahkemeye sevk edildi. Mahkemede ifadesi alınan Hamit Toktaş, Hatice Toktaş ve Ahmet Ağdede aynı gerekçe ile tutuklandı.

AYDIN

Aydın, Bitlis ve Batman’da da Adnan Menderes Üniversitesi öğrencileri ile mezun öğrencilerine dönük önceki gün operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 7 kişi işlemlerinin tamamlanmasının ardından dün adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 7 kişiden 5’i tutuklandı.

İSTANBUL

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM), İstanbul genelinde birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan ev baskınlarında, aralarında Etkin Haber Ajansı (ETHA) Muhabiri Pınar Gayip’in de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki sağlık kontrollerinin ardından Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.