Manisa’da HDP konvoyuna faşist saldırı

HDP’li milletvekili adayı Sırrı Sakık’ı Manisa’da karşılayan konvoy kent merkezine girdiği esnada faşistlerin saldırısına maruz kaldı. Saldırıda; 2 kişi hafif yaralanırken, HDP'liler saldırılara karşı il binası önünde toplandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Manisa İl Örgütü, sabah saatlerinde itibaren kente gelecek olan milletvekili adayı Sırrı Sakık’ı karşılamak için binin üzerinde araçla kent girişinde toplandı. Manisa’nın ilçelerinden de oluşturulan konvoylarla karşılanan Sakık ve beraberindekiler, kent turu attı. Kent turunun ardından program kapsamında Manisa Manolya Meydanı’na geçmek isteyen HDP’lilerin araçlarının önü bozkurt işareti yapan ve araçlardan mehter marşı çalan bir grup tarafından kesildi. Grup ırkçı sloganlar eşliğinde HDP’lilere saldırırken, 2 kişi aldığı darbelerden dolayı hafif şekilde yaralandı.

HDP’lilerin araçlarına da zarar veren grup, saldırgan tavırlarını sürdürürken, sosyal medya hesapları ve araçlardan yapılan anonslarla HDP il binasına yürüme çağrısı yaptı.

HDP’lilerin sağduyulu yaklaşımı nedeniyle olaylar büyümezken, saldırgan gruplar, kent merkezinde toplanmayı sürdürüyor. Saldırgan gruba herhangi bir şekilde müdahale etmeyen polise HDP’liler önlem almasını istedi.

Ancak somut herhangi bir adımın atılmaması üzerine HDP Manisa İl Örgütü, provokatif saldırılara karşı herkesi il binası önünde toplanmaya çağırdı. İl binası önünde bir araya gelen binlerce kişi, olası saldırılara karşı bekleyişe geçti. HDP’liler, polislerle yaptıkları görüşmede programlarının planladıkları şekilde devam etmesi amacıyla gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

HDP’lilerin bekleyişi sürüyor.