MÖP: Halkların ve Sayın Öcalan'ın Newroz'u kutlu olsun!

Newroz'u kutlayan MÖP, "Newroz’u sahiplenmek, Efrîn direnişini zaferle taçlandırmaktır" mesajını verdi.

Mezopotamya Özgürlük Partisi (MÖP), bugün yaptığı yazılı açıklama ile Newroz'u kutladı.

MÖP, Newroz mesajında, "Asuri/Süryani/Keldani halkı adına direnişin, yeniliğin ve özgürlüğün sembolü olan Kürt halkının, Sayın Öcalan’ın Nevroz bayramını selamlıyor, Kürt, halkına, halklara ve tarihi Efrîn direnişine kutlu olmasını diliyoruz" dedi.

'ZULME KARŞI DİRENİŞ SONUÇ VERDİ'

PKK öncülerinden Mazlum Doğan'ın anıldığı mesajda, şunlar ifade edildi:

"Kürt halkı M.Ö. Newroz bayramı ile zulme karşı verdiği direniş, mücadele geleneğini, günümüze kadar beraberinde taşımış, bu direniş geleneği ile birlikte yaşadığı halklarla birlik içinde olmuştur. Bu tarihi birlik anlayışı PKK’nin on yıllardır kesintisiz verdiği mücadele sonucu, Kürdistan’ın tüm parçalarında, özellikle Rojava devriminde demokratik halklar sisteminde somut ifadesini bulmuştur.

Ortadoğu genelinde yüz yıllardır devam eden, sömürüye, baskıya ve zulme dayalı ideoloji-politika ve sistemler bu tarihi gelişme karşısında her açıdan hezeyana uğramış, bunların arasında en ırkçı, faşist ve soykırımcı karaktere sahip olan Türk devleti, günbegün başarıya giden durumunu durdurmak, kendi soykırımcı devlet yapısını ayakta tutmak, ömrünü uzatmak için Efrîn'i işgale kalkmıştır."

"Newroz’u sahiplenmek, Efrîn direnişini zaferle taçlandırmaktır" vurgusunu yapan MÖP, BM, AB, AK ve diğer dünya kurumlarına Türk devletine karşı tutum alma çağrısı yaptı.