MİT Alman istihbaratına sızmaya çalışmış!

Son dönemlerde Almanya'nın iç istihbarat kurumu Anayasayı Koruma Örgütü'ne çalışmak için başvuru yapanlardan bazılarının MİT ile bağlantısı ortaya çıktı.

Bir süredir Berlin-Ankara arasında gerginlik ve krizlere neden olan MİT'in Almanya'daki faaliyetleri konusu yeni bir boyut kazandı. Almanya'nın önde gelen günlük gazetelerinden Die Welt'in haberine göre MİT bu sefer Alman istihbaratına sızmaya çalıştı.

Almanya'nın iç istihbaratından sorumlu olan Anayasa Koruma Örgütü'nün gazeteye yaptığı açıklamaya göre MİT böyle bir girişimde bulundu, ancak sonuç alamadı. Merkezi Köln'de bulunan istihbarat kurumu ise ayrıntı vermedi.

ÇALIŞMAK İÇİN BAŞVURANLAR MİT'Çİ ÇIKTI!

MİT'in Alman istihbaratını sızma planının ise Anayasa Koruma Örgütü için çalışmak isteyenler üzerinden yürütmeye çalıştı. Zira istihbarat kurumu son dönemlerde yeni elemanlar almak istemiş ve yapılan incelemede Türkçe konuşan birçok aday dikkat çekmiş.

Gazeteye konuşan Alman istihbaratından bir yetkili söz konu bu kişilerin MİT ile bağlantısı olma ihtimali üzerinde durduklarını ve başvurularını red ettiklerini bildirdi.

Hükümet partilerinden CSU'nun içişleri sözcüsü Stephan Mayer, NATO üyesi bir ülkenin istihbaratının böyle bir girişmede bulunmasının sert şekilde kınanmasını istedi. İstihbarat uzmanı Erich Schmidt-Eenboom ise MİT'in Alman istihbaratına sızma girişimini ise "yeni bir kaliteli bir çaba" olarak yorumladı.

Daha önce MİT birçok kez Alman polisi ve istihbaratına Türk tercümanlar üzerinden sızmaya çalışmıştı. Birçok tercüman deşifre edilerek görevlerine son verilmişti.