Lozan'da ‘HAYIR biz kazanacağız’ Newroz'u

İsviçre'nin Lozan kentinde Newroz “Hayır biz kazanacağız” şiarıyla kutlandı.

İsviçre’nin Lozan kentinde Newroz kutlandı. HDK tarafından düzenlenen kutlamaya, İsviçreli dost kurum ve parti temsilcileri de katıldı.

Newroz etkinliği meşaleli yürüyüşün ardından gerçekleştirilen mitingle devam etti. Mentbenon alanında başlayan meşaleli yürüyüş boyunca Fransızca hazırlanan “Neden hayır diyoruz” bildirileri dağıtıldı. 

Ripponne Meydanı’nda yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen miting devrim şehitleri anısına saygı duruşuyla başladı. 

Açılış konuşmasının ardından HDK - Lozan eş sözcüsü Hüseyin Torun, DKTM adına Hanifi Ceylan, PYD, POP Lozan il Başkanı Joaquim Manzoni, Lozan Belediyesi Meclis üyesi - Vaud kanton yönetimi adayı Hadrien Buclin, milletvekili - sendikacı Jean Tschoop ve PS partisi yönetim kurulu üyesi, milletvekili adayı İhsan Kurt birer konuşma yaptı.

Konuşmalarda Newroz'un Kürt halkının gerçekliliği olduğu ve Kürtlerin zulme boyun eğmeyecekleri vurgulandı. AKP ve Erdoğan diktatörlüğünün yanlış ve yanlı politikalarının yeni katliamlara zemin hazırladığı 16 Nisan referandumunda verilecek her “Hayır” oyunun Erdoğan diktatörlüğünün sonu olacağı dile getirildi.

Mitingde ayrıca Halepçe katliamı lanetlendi ve yaşamını yitirenler anıldı.

Etkinlik konuşmaların ardından Koma Denge Rojeva Müzik grubunun söylediği türküler eşliğinde halaylarla sona erdi.