Los  Angeles ve Atina'da Türk devleti protestosu

Türk devletinin Efrin’e yönelik saldırıları ABD’nin Los Angeles eyaleti hükümet binası önünde düzenlenen eylemle protesto ediliyor. Atina'da da açlık grevi sürerken, milletvekilleri ile PYD temsilciliği bir dizi görüşme yaptı.

Los Angeles hükümeti binası önünde düzenlenen eylem 7’inci gününde de devam etti.

Türkiye’nin Efrin’e yönelik soykırım saldırılarına dikkat çekilen eylemde YPG’nin bugün DAİŞ’e karşı savaştığı ve DAİŞ yavaşlatılmışsa bunun Kürtlerin, Rojava’daki demokrasi mücadelesi sayesinde olduğuna dikkat çekildi.

“Efrin yalnız değildir”, “Erdoğan Efrin’de Kürt çocuklarını katlediyor”, “Efrin ile dayanışmada ol”, “Ortadoğu’ya demokrasiyi YPG getirir”, “Türkiye NATO’dan çıkarılsın”; “Siz sessiz kaldıkça demokrasi kaybedecek” vb. dövizler taşındı.

Farklı günlerde farklı gruplardan eyleme dayanışma amacı ile katılımlar da oluyor. Anarşist gruplar, Ermeniler, ABD’li YPG gönüllü savaşçıları, Amerika ordusunda görev yapmış askerlerin de arasında olduğu çok sayıda Kürt halkının dostu da eylemi ziyaret ediyor.

Los Angeles’teki eylem 24 Mart’ta Türk konsolosluğu önünde yapılacak kitlesel eylem ile sona erecek.

ATİNA

PYD Atina sözcüsü doktor İbrahim ile Navenda Çanda Kürdistan başkanı Bahaddin Kobanê, Yunan parlamentosunda grubu bulunan merkez birlik partisi yetkilileri ile Efrîn'de yaşanan katliamlara ilişkin bir görüşme gerçekleştirdi.

PYD Atina sözcüsü doktor İbrahim ile Navenda Çanda Kürdistan başkanı Bahaddin Kobanê, Yunan parlamentosunda grubu bulunan merkez birlik partisi diplomasi danışmanı Stavros Venizelos ve partinin diplomasi büro müdürü Eleni Martsoukou ile görüştü.

Görüşmede Türk ordusu ve ona bağlı çetelerin Efrîn'de gerçekleştirdiği katliamlar ve Rusya'nın Türk devletine verdiği destek ele alındı. Efrîn işgaline karşı Avrupa'nın tutumunun eleştirildiği görüşmede, Venizelos ve Martsoukou Kürtlerin dost halklar olduğunu ve ellerinden geldiğince Kürt halkının mücadelesinin yanında yer alacaklarını belirtti. Rojava meselesinin genel bir sorun olduğunu vurgulayan merkez birlik partisi yetkilileri, Efrîn'de yaşanan katliamları uluslararası alanlarda dile getireceklerinin sözünü verdi.

Öte yandan Türk devletinin Efrin’de gerçekleştirdiği katliamları protesto etmek amacıyla başlatılan açlık grevi de sürüyor. Syndegma Meydanı’nda düzenlenen eylemi Yunanistan’daki farklı gruplar ziyaret etti. Yunanlıların da yoğun ilgi gösterdiği eylemde dayanışma mesajları verildi.