Leyla Güven’in annesinin taziyesine katılmasına izin verildi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kırmak için süresiz dönüşümsüz açlık grevindeki Leyla Güven’in, hayatını kaybeden annesinin taziyesine katılmasına izin verildi.

58 gündür açlık grevinde olan DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in avukatları, müvekkillerinin bu Cuma sabahı hayatını kaybeden annesi Cevriye Güven’in cenaze töreni ve taziyesine katılabilmesi için başvuruda bulundu. Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi Müdürlüğü'ne yapılan başvuruya olumlu yanıt verildi.

Cezaevi Müdürlüğünün talebi ilettiği Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, talebe olumlu karşılık verdiği belirtiliyor.

Doktorların Güven'in yolculuk yapmasının sağlığı için ciddi risk oluşturup oluşturmadığına dair görüş belirtmesi bekleniyor. Doktorların görüşü ardından Güven’in taziyeye katılıp katılmayacağı belirlenecek.

Avukatlar, karayolunun Güven'in sağlık durumunda riskler oluşturabileceği kaygısıyla yolculuğun uçakla yapılması yönünde talepte bulundu.

Ancak, Amed’de 2 gündür oluşan yoğun sis nedeniyle uçak seferlerinin iptal edilmesi bu talebin gerçekleşmesi konusunda kaygılara yol açtı.

Ayrıca Güven'e yolculuk sırasında bir doktor ve avukatın refakat etmesi talebi de Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına iletildi.

Güven’in 94 yaşındaki annesi Cevriye Güven, Konya’nın Cihanbeyli ilçesine bağlı Yapalı Köyü mezarlığında bu Cuma günü toprağa verildi. Taziyeler köyde Cevriye Güven'in yaşadığı evde 3 gün boyunca aile tarafından kabul edilecek.