Kuzey Suriye Federasyonu: Zafere dek direneceğiz

Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Yürütme Konseyi, tüm halklara Türk devletinin işgal saldırılarına karşı çıkmaları çağrısı yaptı.

Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Yürütme Konseyi’nin Türk devletinin Efrin’i işgal amaçlı saldırılarına ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Uluslararası kurum ve kuruluşların katliamlar karşısındaki sessizliğine dikkat çekilen açıklamada, Avrupa’da yaşayan halkların saldırıların durdurulması için uluslararası kurum ve kuruluşlara baskı yapmaları istendi.

Federasyon Yürütme Konseyi’nin açıklaması şöyle:

“Türk devletinin Efrin bölgesine saldırıları 50’nci gününü geride bıraktı. Efrin halkının bu saldırılara karşı direnişi gün be gün büyümektedir. Zaferi garantileyen yegane unsur, Kuzey Suriye halklarının dayanışmasıdır. İşgalci Türk ordusu, Efrin halkına karşı her türlü ağır silah ve savaş uçaklarını kullanmakta, halka yönelik katliamlar uygulamakta ve tüm uluslararası hukuku çiğnemektedir. İşgalci ordu doğrudan sivilleri hedef alarak halkı göçe zorlamaktadır. Bu yapılanlara karşı uluslararası kurum ve kuruluşlar hala sessizliğini korumaktadır.

Demokratik Federasyon projesinin başarısı ve Suriye halkını özgürlüğü için Kuzey Suriye ve tüm Suriye halkına hep birlikte Türk devletinin işgalciliğine karşı çıkmaları çağrısında bulunuyoruz. Direnişimizi zafere dek sürdüreceğiz. Ayrıca Avrupa’daki halkımıza da uluslararası kurum ve kuruluşlara Türk devletinin işgal amaçlı saldırılarını durdurmaları ve yüzbinlerce Efrinlinin can güvenliğinin sağlanabilmesi için baskı yapmaları çağrısında bulunuyoruz. Zafer direnen Efrin halkınındır.”