Kuray: AKP'nin karşısında geri çekilmemek lazım

12 Eylül'de vatandaşlıktan çıkartılan 68 kuşağı önderlerinden Sarp Kuray, AKP hükümetinin gözdağı ve tehdit politikaları karşısında korkmamak ve geri çekilmemek gerektiğini vurguladı.

Türkiye'de 1980 yılındaki darbenin ardından 'vur emri' ile aranan ve vatandaşlıktan çıkartılan ilk isimlerden biri de Sarp Kuray’dı.  Yurt dışında ‘kaçak’ durumundaki kişilerin yurda dönmemeleri durumunda vatandaşlıktan çıkartılmasını içeren 680 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyi ANF’ye değerlendiren Kuray, Türkiye'de hiçbir iktidarın kimin yurttaş olup olmayacağına karar veremeyeceğini vurguladı. Vatandaşlıktan çıkartıldığı döneme ilişkin, "Biz Amerikancı bir paşanın bizi vatandaşlıktan atmasını hiç kale almadık. Çünkü bizim yurttaşlık hukukumuzu bir Amerikan maşası belirleyemez” diye konuştu.

'ÖLÜRÜZ DAHA İYİ!'

Bugün tekrar devreye sokulan vatandaşlıktan çıkartma uygulamasının bir gözdağı ve tehdit politikası olduğunu vurgulayan Kuray, geçmişte 12 Eylül uygulamalarını eleştirilmesine rağmen AKP hükümetinin aynı politikaları izlemesinin Türkiye'de dünden bugüne demokrasi adına hiçbir şeyin değişmediği ve hatta daha da geriye doğru gidildiğinin göstergesi olduğunu söyledi. "Batakçı gericiliğin ve darbelerin devrimcilere yönelik vatandaşlıktan atma tehdidinin bizim için hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur“ diyen Sarp Kuray, “Bu tehditler karşısında geri çekilmemeliyiz ve korkmamalıyız. Korku her illetin başıdır; düşüncelerimizi söylemekten korkar hale geldiysek ölmek daha iyidir” dedi.