Kırıkkale Cezaevi'nden Strasbourg direnişçilerine mektup

Kırıkkale Cezaevi'nde açlık grevinde olan tutsak Sedat Alçiçek, Strasbourg direnişçilerine yazdığı mektupta, PKK'nin direniş kültürünü nihai sonuca varana kadar sürdüreceklerini belirtti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sonlandırılması için başlatılan açlık grevi eylemleri devam ediyor. Kırıkkale F Tipi Cezaevi'nde bulunan ve açlık grevine giren ilk grupta yer alan Sedat Alçiçek, Strasbourg direnişçilerine bir mektup yolladı.

Mektubunda böylesi tarihi bir süreçte açlık grevi eylemlerinin başlamasının varlık-yokluk meselesi kadar önemli olduğuna değinen Alçiçek, devamla şunları vurguladı: "Önderlikten iki söz işitmek tüm Ortadoğu'nun seyrini değiştirecektir. Kazanımların güvenceye alınması için teminat, halklar arası diyalog köprüsü ve tüm ezilen halklara özgürlük zemini oluşturulmasına vesile olacaktır. Ve bu açlık grevleri ile artık önderliğin sağlığını ve güvenliğini oluşturmak olacak."

Ülkeden uzak yoldaşlarına bir mektup ile selam ve moral vermek istediğini kaydeden Alçiçek, mektubunun devamında şunları belirtti: "Biz de 6 arkadaş açlık grevindeyiz. Pusulamız İmralı'dır. Ulaşana kadar sürdüreceğiz. Greve girdiğimizden beri moralimiz, heyecanımız ve coşkumuz artmış, bir an önce Önderlikten haber almaya odaklanmışız. Biz Kemallerin ve Sakinelerin bize miras bıraktığı ve PKK'nin mayası olan direniş kültürünü nihai başarıyı elde edene kadar sürdüreceğiz. Bizleri bugünlere getiren var eden şehitlere verdiğimiz söz bunu gerektiriyor."